CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu TV100 ekranlarında, Kılıçdaroğlu'nun paramiliter bir kuruluş olmakla suçladığı SADAT’ın reklamı verildi. Tepki çeken reklamın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan program sunucusu Uğur Dündar, ilgili bölümde bir aydır SADAT reklamının kullanıldığını, yayında 8 saniye yer aldığını ve televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırıldığını söyledi.

TV100, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı yayında SADAT reklamı yayınladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranlarında yayınlanan Haftanın Paranoması programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin birçok başlıkta açıklamalarda bulunduğu programda tepki çeken bir reklam da yayınlandı. Ekranın alt bandında kısa süre görülen Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT) reklamı izleycilerin tepkisini çekti.

Reklama ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Dündar, ''Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş'' ifadelerini kullandı.

SADAT BAŞKANI, AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALMIŞTI

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, bugün Bursa Aydınlar Ocağı'nda yaptığı konuşmada, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef almıştı. Tanrıverdi, "Akşener'i dava ettik, Kılıçdaroğlu'nu ise bahçemizden geri gönderdik" ifadelerini kullanmıştı.

Tepki çeken reklamın söz konusu açıklamanın ardından yayınlanması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SADAT AÇIKLAMALARI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, mayıs ayında beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte SADAT'ın önüne gitmiş, SADAT'ın paramiliter bir kuruluş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğinin bu tür yapılar tarafından tehdit altında olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Seçim güvenliği önemlidir. Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Daha düne kadar Erdoğan'ın danışmalığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi de var... Burası terörist yetiştiren bir kurumdur'' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti: "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça ‘terör’ ‘tethiş’ olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Seçimi gölgeleyecek herhangi bir şey olursa sorumlusu burası ve Saray’dır. Burası aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş. Bugün Türkiye’yi milyonlarca Suriyeli gelmiş ise, bunların gelişinde en büyük rolü oynayan SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim sen bu kuruluşu hangi gerekçeyle danışman yaptın. Hangi gerekçeyle çalıştın?"