Twitch'in saldırıya uğradığı ve önemli verilerin sızdırıldığı ileri sürüldü. Sızan veriler arasında Twitch'in kaynak kodları, içerik üreticilerin yani yayıncıların gelirleri, Amazon Game Studios'a ait ancak henüz yayınlanmayan Steam rakibi bir platform yer alıyor.

Twitch saldırıya uğradı: Büyük veri sızıntısı

Dünyanın en büyük yayın platformu olan Twitch'in saldırıya uğradığı, bazı verilerin sızdırıldığı iddia edildi. Sızdırılan veriler arasında yayıncılara yapılan ödeme kayıtları da yer alıyor.

Bir anonim paylaşım sitesinde paylaşılan mesajda, 125 GB'lik torrent bağlantısı ile birlikte Twitch'e erişildiği iddia edildi. Kimliğini açıklamayan bilgisayar korsanı bağlantı ile birlikte "çevrimiçi video akışı alanında daha fazla aksama ve rekabeti teşvik edin" mesajını paylaştı.

Anonim sızıntı yapan kişi, bunun sızdırılacak içeriğin sadece ilk kısmı olduğunu belirtti, ancak neyi yayınlamayı planladıklarını da belirtmedi.

YAYINCILARA YAPILAN ÖDEME KAYITLARI DA SIZDI

VideoGamesChronicles internet sitesi, saldırıyı Amazon kaynaklarına dayanarak doğruladıklarını duyurdu.

Twitch sızıntısında olan veriler şu şekilde:

-Twitch yayıncılarına yapılan ödemelerle ilgili ayrıntılar

-Masaüstü, web sürümü, mobil ve konsol sürümleriyle ilgili kaynak kodları

-Twitch tarafından kullanılan tescilli SDK'lar ve dahili AWS hizmetleriyle ilgili kod

-Amazon Game Studios'un Steam'e rakip olarak hazırladığı platform

-IGDB ve CurseForge gibi diğer Twitch özelliklerine ilişkin veriler

-Twitch'in daihili güvenlik araçları

Sızıntıya göre Türkiye'de en yüksek gelirli yayıncı 2019'dan bu yana 510 bin dolardan daha fazla gelir elde etti. Türkiye'nin en çok kazanan yayıncıları, dünya sıralamasında ilk 250 - 300 arasında yer alıyor.

Twitch ise henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Sızan 125 GB'lık bilgiyi incelediğini belirten bazı Twitter kullanıcıları, torrent'in kullanıcı parolalarını da içeriyor olabileceğini iddia etti. Şifreli bir dosyada bulunan parolalar, eğer kullanıcılara ait parolalar ise şifrenin kırılması ile bunlar da ifşa olabilir. Kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri ve iki aşamalı kimlik doğrulamasını aktifleştirmeleri tavsiye ediliyor.