Twitch yayıncılarından ‘Pqueen’ adıyla bilinen Pelin Baynazoğlu, yayın sırasında, içinde “Yaşasın ırkımız Çin’e bedel kırkımız” sözlerinin geçtiği şarkıyla dans etmesi sebebiyle hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Twitch yayıncısı Pqueen’e 'dans' soruşturması

Twitch yayıncısı ‘Pqueen’ lakaplı Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından, dans etmesi nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda ifade vermeye gittiğini belirten Baynazoğlu, daha sonra ‘spoiler’ vererek soruşturmaya konu olan dansını paylaştı. Videoda Baynazoğlu’nun “Yaşasın ırkımız Çin’e bedel kırkımız” sözlerinin yer aldığı şarkıyla dans ettiği görülüyor.

Pelin Baynazoğlu, hakkında açılan soruşturmadan bahsettiği yayınında ise ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etme’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Kendisinin nasıl şikâyet edildiğini de anlatan Baynazoğlu, “Beni şikayet eden kişi, ‘Bu hanımefendi dans ediyor, bir de gülüyor’ demiş” ifadelerini kullandı.

Baynazoğlu yaptığı yayında bir de hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması olduğunu da ekledi. Pqueen, “Dosyada bir hesap TikTok’ta paylaşım yapıyor. Dalga geçiyor. Bana ait olmadığı yazıldığı halde bana soruşturma açılıyor” dedi.