Twitter, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı Boğaziçi Üniversitesi paylaşımlarına kısıtlama getirdi.

Twitter, Bahçeli'nin nefret söylemi içeren bazı tweetlerine kısıtlama getirdi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarda öğrencileri hedef gösteren Devlet Bahçeli'nin bazı tweetlerine Twitter tarafından kısıtlama getirildiği açıklandı.

Sosyal medya platformu Twitter, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef gösterdiği ve “Vandallık, terör” gibi ifadeler kullandığı bazı tweetlerine topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kısıtlama getirdi.

MHP'DEN AÇIKLAMA: TWİTTER OKYANUS ÖTESİNDEN TEPKİ GÖSTERDİ

MHP'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Boğaziçi üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Boğaziçi Üniversitesinin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir."

Bahçeli'nin kısıtlama getirilen paylaşımları:

twitter-bahceli-nin-nefret-soylemi-iceren-bazi-tweetlerine-kisitlama-getirdi-837891-1.

Twitter daha önce de yine Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile ilgili nefret söylemi kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bazı tweetlerine uyarı koymuştu.

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE SESLENDİ, BİR KEZ DAHA KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF GÖSTERDİ

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesindeki eylemlere katılan öğrencilerin ailelerine "evlatlarınıza sahip çıkın" çağrısında bulundu. MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin açıklamalarına yer verildi.

Bahçeli, açıklamasında yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstererek, "Muhterem analarımız evlatlarınıza siz sahip çıkın, ne Kılıçdaroğlu'nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın" ifadelerini kullandı.