Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon ve fazlası birçok Twitter uygulamasında sorun yaşanmaya başlanmasının ardından, sosyal medya platformu üçüncü parti engelini doğruladı.

Twitter Blue için yıllık satış başladı, üçüncü parti engeli doğrulandı
Fotoğraf: AA

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, geçen aylarda satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'da radikal değişiklikler getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon ve fazlası birçok üçüncü parti Twitter uygulamasında sorun yaşanmaya başlandı, bu servislere erişim kesildi.

LOG'un haberine göre; Başta Twitter API’ındaki değişiklikten kaynaklanan bir sorun olduğu düşünülüyordu. Ancak problemler çok uzun süre boyunca çözülmedi, bu yüzden Twitter’ın API merkezli değişikliği kasıtlı olarak yapmış olabileceği düşünülmeye başlandı. Bunun düşünen birçok kişi haklı çıktı. Geçtiğimiz günlerde The Information tarafından görülen Slack görüşmelerine göre; değişiklik gerçekten üçüncü parti uygulamaları kesmek için kasıtlı olarak yapıldı.

Bu konu Twitter tarafından bugün onaylandı ancak halen net bir “neden” açıklaması yapılmadı. Firma sadece “API temelli kurallar bazı uygulamaların çalışmamasına neden olabilir” açıklamasını yapıyor, bu konuda çok açık olmuyor. Bu durum elbette diğer uygulamaları üreten kişiler ve bu uygulamaları kullanan kişiler arasında hiç hoş karşılanmıyor.

Bu arada artık içerisinde mavi onay rozeti yer alan Twitter Blue aboneliği yıllık 84 dolara alınabiliyor. Burada aylık alım toplamına oranla bir indirim uygulayan firma, para kazanmak adına çok sayıda adım atıyor. Yukarıdaki API merkezli kararın arkasında da yüksek ihtimalle bu yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta platform ile alakalı ilginç başka bir haber de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda CEO Elon Musk bir duyuru yaparak yıllardır hesabına giriş yapmayan ve Tweet atmayan 1,5 milyar platform kullanıcının hesabı silinmeye başlanacak dedi. Temel olarak kullanılmayan hesapların kullanıcı adlarını boşa çıkarmaya başlayacaklarını duyuran Musk, bunun üzerinden para kazanmanın yolunu bulmuş gibi görünüyor.

Çünkü The New York Times’ın yeni haberine göre şirket, gelirlerini artırmanın farklı bir yolu olarak kullanıcı adlarını satmayı düşünüyor. Haber, Twitter’ın boşa çıkan kullanıcı adları için teklif verilebilecek çevrimiçi açık artırmalar düzenlemeyi düşündüğünü ve bu konuda çalışmalar yaptığını aktarıyor.

Twitter henüz bu konuda bir açıklama yapmıyor ancak belirli kullanıcı adları için yüksek paraların verilebileceği düşünülüyor.