İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen istifasına ilişkin Twitter'da tartışma çıktı. AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “Sana o yetkiyi kimin verdiğini unutma” ifadelerini kullandı. ‘AKP’nin Yeliz’i olarak bilinen Ahmet Hamdi Çamlı’dan destek geldi. Çamlı ‘paralı troller’ dedi, Twitter'da kavga çıktı

Twitter'da AKP'liler arasında Süleyman Soylu kavgası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifasının ardından AKP'liler arasında sosyal paylaşım sitesi Twitter’da tartışma çıktı.

AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın “Süleyman Soylu’yu tabanımız sevmişti. Ancak, başarının nereden geldiğini, imkan & yetkileri kimin verdiğini, liderimiz Sn.@RTErdogan ’ın gücünü nasıl paylaştığını asla unutmamalı. Şayet liderinden destursuz ayrılır ise, bu muhabbeti yitirir; kardeşane hatırlatmak istedim” paylaşımına yönelik yorumlara AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı tepki gösterdi.

Çamlı, “Bir kısım maaşlı troller Kadın Kolları başkanımızın üzerine gittiğini görüyorum. Hatırlattıkları davamızın ana ilkeleridir! Bu dava lafı kolay ağzından çıkaranlarla buralara gelmedi, mesele ters esen rüzgarda istikamet almaktı, hedefine doğru esen rüzgarda yelken kolay dolar!” ifadelerini kullandı.

Çamlı’nın bu sözlerinden sonra AKP’liler arasında Twitter’da tarışma başladı. Çamlı’ya destek verenlerin yanında karşı çıkanlar da oldu.

Çamlı daha sonraki paylaşımında, “Maaşlı Trol” ifadesi Akparti Kad. Kol. Gn Başkanı olan bir hanımefendiye edep dışı saldıranlaradır.
O organizeler kendini iyi bilir.Bu ifade,yine maaşlı troller tarafından,sanki AKPARTİ’ye gönül vermiş kardeşlerimize ve milletimize karşı söylenmiş gibi bir takdim kasıtlıdır” dedi.

Çamlı’ın paylaşımına AKP’lilerin bir kısmı destek verirken, bir kısmı da tepki gösterdi. “#AhmetHamdiÇamlıÖzürDile” etiketi Twitter’da gündem oldu ve 20 binin üzerinde tweet atıldı.

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

akp-liler-arasinda-twitter-da-suleyman-soylu-kavgasi-716204-1.

akp-liler-arasinda-twitter-da-suleyman-soylu-kavgasi-716205-1.

akp-liler-arasinda-twitter-da-suleyman-soylu-kavgasi-716206-1.

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cuma günü İçişleri Bakanlığı’nca 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, ancak kararın 22:00’de açıklanması yurttaşlar arasında büyük paniğe neden olmuştu.

Yurttaşlar marketlere ve fırınlara akın ederken, sosyal mesafe de ihlal edilmiş ve durum kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

TEPKİLERİN ARDINDAN İSTİFA KARARI

Eleştirilerin çığ gibi büyümesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifa kararı almıştı. Soylu’nun kararı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemişti.