Twitter, devlete bağlı medya kuruluşları ve resmi devlet temsilcilerini yönelik özel bir etiket uygulamaya başladı. Belirlenen hesapların profil ve paylaşımlarında devlet bağlantılı kuruluş ya da kişi olduklarına yönelik bir ibare yer alıyor.

Twitter, devlet bağlantılı kişi ve medya kuruluşlarını etiketlemeye başladı

Twittter devlete bağlı medya kuruluşları ve devlet temsilcilerine yönelik yeni bir etiket sistemi geliştirdi. Belirlenen hesapların profil ve paylaşımlarında devlet bağlantılı kuruluş ya da kişi olduklarına yönelik bir ibare yer alacak.

Devlet bağlantılı hesap etiketleri şu anda sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi üyelerine (ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya) ait hesaplarda uygulanacak. Twitter bu uygulamanın kapsamının ileride genişletileceğini belirtti.

Rus haber ajansı Sputnik ve Çin haber ajansı Xinhua gibi haber kuruluşlarının Twitter profillerinde ve yaptıkları paylaşımlarda devlet bağlantılı olduklarını gösteren bir etiket yer alıyor. "Devletlerin finanse ettiği ancak editöryal bağımsızlığa sahip" ABD'li NPR ve Britanyalı BBC gibi kurumların etiketlenmeyeceği belirtildi.

Bu kurumlarda çalışan editör ve diğer üst düzey gazetecilerin de hesaplarının etiketlenebileceğini belirtildi.

Devlet sözcüleri ve bakanlar gibi üst düzey devlet yetkililerinin de hesaplarında etiketler yer alacak.

Platform, bu kararı daha şeffaf olma girişimleri kapsamında aldıklarını belirtti.

twitter-devlet-baglantili-kisi-ve-medya-kuruluslarini-etiketlemeye-basladi-765623-1.

twitter-devlet-baglantili-kisi-ve-medya-kuruluslarini-etiketlemeye-basladi-765624-1.