ABD'li iş insanı Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde satın aldığı Twitter üzerinden yaptığı "Trump, Twitter'a dönsün mü?" anketinin ardından eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı tekrar açıldı.

Twitter, Donald Trump’ın hesabını yeniden açtı

Elon Musk'ın geçtiğimiz yıl hesabı kalıcı olarak askıya alınan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'a geri dönmesine ilişkin başlattığı anketin sonuçları açıklandı.

Yaklaşık 15 milyon kullanıcının katıldığı ankette yüzde 51.8 evet ve yüzde 48.2 hayır oyu çıktı. Sonuçların açıklanmasının ardından "Halk konuştu. Trump, geri dönecek" açıklamasını yapan Musk, kısa süre sonra eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını yeniden açtırdı.

Ancak Trump'ın Twitter'a geri dönüp dönmeyeceği bilinmiyor. Daha önce yaptığı açıklamada Trump "Geri dönmek için bir neden görmüyorum" demişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanlık seçimini kaybeden eski başkan Donald Trump, seçimde hile olduğunu ve asıl kazananın kendisi olduğunu iddia etmiş, kendisini destekleyenlerle birlikte başkent Washington'da miting düzenlemişti. 6 Ocak 2021'deki mitingin ardından Trump destekçileri Kongre binasını basmış, 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Baskına karışan yaklaşık 550 Trump taraftarı, değişik suçlamalarla ülke genelinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Twitter, 6 Ocak 2021'deki Konge baskının ardından, 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık" denilmişti.