Twitter, geçen sene başlattığı 'devlet destekli hesapları' etiketleme sisteminin kapsamını genişletiyor. ABD’li şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, etiketleme sistemine 'devlet destekli bilgi operasyonu yapmakla' suçladığı ülkeler de dahil edilecek.

Twitter, 'etiketleme' hamlesini genişletiyor: İran, Türkiye ve Küba dahil 16 ülke daha etiketlenecek

ABD merkezli mikro blog platformu Twitter geçtiğimiz dönemde başlattığı etiketleme sisteminin kapsamını artırma kararı aldı.

Söz konusu etiketleme sistemi ile bir süredir ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya’da devlet bağlantılı hesapları etiketleyen platform bu özelliği 16 ülkede daha kullanıma sunacak.

Twitter tarafından yayınlanan blog yazısında yer alan alan bilgiye göre, bu 16 ülke arasında Türkiye de yer alacak.

Aynı yazıya göre, karar 17 Şubat itibari ile Türkiy'de kullanıma girecek. Bu tarihten itibaren devlet kurumları ve kilit görevlerdeki kullanıcıların Twitter hesaplarında bu etiket yer alacak.

Twitter tarafından “Devlete bağlı hesapları tespit etmek için çalışmalarımızı genişletiyoruz” başlığı ile duyurulan karar sonrası bu sistemin geçerli olacağı ülke sayısı da 21’e yükselmiş olacak.

Sputnik'in haberine göre de konuyla ilgili FOX News'a açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, söz konusu kararın 'yetkililerin kişisel hesaplarını diplomasi alanında kullandıklarını gördükleri için' alındığını söylese de, bu karar kamuoyu tarafından 'siyasi müdahale' olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Twitter, ABD Başkanı Joe Biden ile Kamala Harris de dahil olmak üzere bütün hükümet yetkililerinin doğrulanmış hesaplarının etiketleneceğini açıkladı.