Gelir yaratmakta zorlanan sosyal paylaşım sitesi Twitter, ücretli üyelik modelinde detaylar belli oldu. Twitter Blue adı verilen bu model bazı ülkelerde kullanıma sokuldu.

Twitter'ın ücretli abonelik sisteminde fiyat belli oldu

Mikro blog sitesi Twitter yıllardır konuşulan ücretli üyeliği getirdi. Twitter Blue adı verilen servis şimdilik İngiltere ve ABD'de hizmete sunuldu.

İngiltere'de 2.49 sterling olan ücretli üyelik modelinin ABD fiyatı ise 2.99 dolar. Abonelik hizmetinin Türkiye fiyatı ise 30,99 TL olarak listelenmiş durumda.

Twitter bu modeli kullanıcılara zorunlu tutmayacak. İsteyen kullanıcılar bazı ek özellikleri bulunan bu modele geçebilecek. Şirket yeni üyelik modelinde yer alacak özellikler ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. BBC'de yer alan habere göre Twitter ofisi "geri alma özelliğine" ilişkin soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Twitter daha önce yaptığı açıklamalarda ücretli üyelik modelinde yeni özellikler üzerine çalıştıklarını söylemişti.

Yeni modelin İngiltere ve ABD'de bile bütün kullanıcıların hizmetine açılmadığı belirtildi.

NTV'deki habere göre dünya genelinde yüzlerce milyon kullanıcısı bulunan Twitter, uzun yıllardır kârlılık sorunu yaşıyor. Şirket, aktif kullanılan platformdan para kazanmakta zorlanıyor. Twitter yeni para kazanma modeli üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Ücretli üyelik modeli bu fikirlerden biriydi. Bu fikirler arasında, TweetDeck için ekstra ücret almak da bulunuyor.