KPSS'de aldıkları yüksek puanlara rağmen mülakatlarda düşük not verilerek elenen öğretmenlerin tepkisi, Twitter'da #mülakatahayır etiketiyle isyana dönüştü. Binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığı’na, hangi gerekçeyle atanma hakkının elinden alındığını sordu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, haksızlığa uğradıklarını söyleyen öğretmenlere destek verdi.

Twitter, #mülakatahayır isyanıyla çalkalanıyor

12-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen sözleşmeli öğretmen sözlü sınavlarının sonuçları, 27 Aralık’ta yayımlandı. Tüm eleştirilere rağmen kaldırılmayan sözlü sınav (mülakat) sistemi, yeni mağduriyetlere ve hak gasplarına neden oldu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan alan, hatta dereceye giren öğretmenler, düşük mülakat notları nedeniyle atanma hayalini yitirdi.

Twitter’da isyana geçen öğretmenler, sınav sonuçlarını paylaşarak #mülakatahayır etiketiyle neden atanmadıklarını sorguladı. Öğretmenler “Bizi neden elediniz?” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter’daki isyana destek verdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı da etiketleyen; KPSS için iki yıldır çalıştığını, bölümünde birinci olduğunu ve alanında doktora yaptığını vurgulayan Sultan Fidan adlı bir öğretmenin paylaşımının altında yorumda bulunan İmamoğlu, şu mesajı paylaştı:

“Sevgili Sultan, senin başına gelenler binlerce gencimizin başına geliyor ve bu beni çok üzüyor. Uzmanlık alanınınla ilgili İBB’de işe alım olursa mutlaka başvuruda bulun.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter’da yaptığı paylaşımla, KPSS’den 92,7 puan almasına rağmen mülakat sonucunda atanamayan öğretmen adayı Sare Halıcı’ya destek verdi.

Bugün yalnızca bu konuyla ilgileneceğini duyuran CHP lideri, kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etti.

Twitter’da verilen bazı tepkiler şöyle:

twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961176-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961177-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961178-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961179-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961180-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961181-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961182-1.twitter-mulakatahayir-isyaniyla-calkalaniyor-961183-1.