Twitter, Raul Castro'nun hesabını askıya aldı

Sosyal medya platformu Twitter, eski Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi lideri Raul Castro, kızı Mariela Castro ve birçok Kübalı gazetecinin hesaplarını askıya aldı. Twitter birçok Kübalı gazetecinin ve medya kuruluşunun hesabını da askıya almıştı.

Küba Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, geçmişte kapatılan ve sonra geri alınan kişisel hesapların da askıya alındığı belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan bir Twitter sözcüsü, bu adıma çoklu hesaplar kullanarak açıklamaların yapay olarak fazla etkileşim almasının ve yayılmasının sağlanmasını gerekçe gösterdi.

Twitter'ın bu hamlesi, Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in, ABD ambargosunun neden olacağı enerji krizine ilişkin devlet televizyonunda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının hemen öncesinde geldi.

Diaz-Canel, açıklamasında "Burada yeni olan, Küba kurumlarının ve yurttaşlarının ifade özgürlüğünü sınırlamayı, devrimin liderlerini susturmayı amaçlayan ve açıkça planlanmış olan bu sibernetik savaş eyleminin büyük kapsamıdır" ifadelerini kullandı.