Twitter yetkilileri: Türkiye bazı kullanıcıların IP bilgilerini istiyor

Twitter yetkilileri İstanbul'da Basın Konseyi'ne ziyarette bulundu. Avrupa Kamu Politikaları Direktörü Sinéad McSweeney, içerik kaldırmada Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu söyledi.Cihan'da yer alan habere göre McSweeney, yılda iki kez yayınladıkla şeffaflık raporunda Türkiye’nin kendilerinden bazı kullanıcıların IP bilgilerini istediğini, buna karşılık Twitter’ın tüm bilgileri zaten görmediği gibi, istenilen bilgileri 3. kişilerle de paylaşamayacağını ve IP bilgisinin ancak uluslararası adli yardım talebi ile istenebileceğini ve hiç bir zaman da vermediklerini belirtti.

'TÜRKİYE TWİTTER’A ERİŞİM YASAĞI GETİREN, DÜNYADAKİ ÜÇÜNCÜ ÜLKE'
Türkiye’nin, Çin Halk Cumhuriyeti ve İran dışında, Twitter’a erişim yasağı getiren, dünyadaki üçüncü ülke olduğu ve bu durumun ülkenin uluslararası itibarını olumsuz etkilediği, Türkiye’deki yetkililerin de bunu görmeye başladıkları konuşuldu. Ayrıca, bireysel kullanıcılardan gelen içerik şikayetleri bakımından da, son aylarda değişiklikler yapılarak, Türkçe olarak ihbar alma olanağının getirildiği ve genel olarak bu hususta prosedürün kolaylaştırıldığı ifade edildi.

Görüşmenin sonunda, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi’nin temsili seramik kuş figürünü McSweeney’e armağan etti. Ziyaret, Twitter ve Basın Konseyi rozetlerinin karşılıklı takılması ile sona erdi. kaydetti.