Geçen cumartesi günü sonuçlanan ve Sırbistan’ın şampiyonluğa ulaştığı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda parlayan, önümüzdeki birkaç yılda adından söz ettirecek yıldız adaylarından 10 tanesini sizin için listeledik.

Adama Traoré: Turnuvanın tartışmasız en büyük yıldızı. Mali’nin 19 yaşındaki yeteneği sadece attığı 4 golle takımını üçüncülük koltuğuna oturtmakla kalmadı turnuvanın altın top ödülünü de evine götürdü. Özellikle üçüncülük maçında Senegal’e 1’i frikikten olmak üzere attığı 2 gol de müthişti. Geçen sezonla beraber Lille’de sık sık şans bulmaya başladı. Muhtemelen Afrikalı futbolcuları çok iyi tanıyan Hervé Renard’ın teknik direktörlüğünde daha da yükselecek.

Marc Stendera: Çeyrek finaldeki Mali maçına çıktığında hanesine çoktan 4 gol 3 asisti yazmıştı Alman futbolcu. Maçın 10. dakikasında sakatlanmasaydı o maçı penaltılarla kaybederler miydi meçhul. Eintracht Frankfurt forması giyen hücuma dönük orta saha oyuncusu ülkesinin alt yaş gruplarında istikrarlı biçimde yükseldi ve şimdi de A takım formasına hazırlanıyor. Turnuvada bronz ayakkabı ödülünü aldı.

Viktor Kovalenko: Turnuvanın gol kralı. Ukraynalı futbolcu takımı 2. turda Senegal’e penaltılarla mağlup olmasına rağmen çıktığı 4 maçta 5 gol atıp 2 de asist yaparak zirveye oturmayı başardı. 12 yaşından beri Shakhtar Donetsk takımında oynuyor ve Lucescu bu sezon ona 2 kez şans verdi. Takımın orta sahasındaki yoğun Brezilyalı nüfusu sebebiyle şans bulması oldukça zor olabilir.

Hany Mukhtar: Turnuvada 4 golün altına imzasını koyan Mukhtar, Sudan asıllı bir Alman. 5 yaşında girdiği Hertha Berlin altyapısından, 20 yaşında 500 bin avro bonservisle ayrılarak Benfica’nın yolunu tuttu. 2020’ye kadar kontratı var ve o da Almanya’nın alt yaş grubu ulusal takımlarında basamakları birer birer tırmanarak bugüne geldi. Benfica’nın oldukça yüksek profilli orta sahasında şans bulması şimdilik zor görünüyor.

Gabriel Boschilia:São Paulo onun bonservisi için Guarani’ye 170 bin avro ödedi. Paulista Ligi’nde 8 maçta forma giydikten sonra sezonun ilk maçında Flamengo karşısında ilk 11’deydi. Ardından turnuva için Yeni Zelanda’ya geldi ve tüm maçlarda ilk 11 başlayıp 2 golün altına imzasını koydu. Mart 2019’a kadar sözleşmesi var.

Andrija Živković: Sırbistan ulusal takımında forma giyen en genç oyuncu, Partizan tarihinin en genç kaptanı. Her iki şerefe de 17 yaşında nail oldu Sırp oyuncu. Bunu bir de U-20 Dünya Kupası finalinde galibiyeti getiren golün asistini yaparak taçlandırdı. 2 sezondur Partizan’da düzenli olarak forma giyiyor. Portekiz ve İspanya’dan ciddi talipleri var. Ülkesinde çok kalmayacak.

Rubio Rubin: Okyanusun ötesinden Hollanda’ya, Utrecht kentine vardığından beri takımın ilk 11’inin en önemli oyuncularından birisi oldu Rubin. Turnuvada çeyrek finale çıkan Birleşik Amerika’nın 19 yaşındaki oyuncusu, Hollanda gibi oyuncuların yeteneklerini geliştirmesi için son derece elverişli bir ligde forma giyiyor. Jürgen Klinsmann onu şimdiden 2018 Dünya Kupası için ciddi adaylar arasına aldı.

André Silva: Turnuvada 4 gol kaydeden Portekizli ülkesiyle çeyrek finalde Brezilya’ya mağlup oldu. Porto B takımında forma giyiyor ve henüz A takımda forma şansı bulamadı. 2019 yılına kadar kontratı var. Portekiz 19 yaş altı takımında oynadığı 24 maçta attığı 16 gol onun potansiyelinin göstergesi.

Predrag Rajković: Sırbistan kalesini koruduğu 7 maçta sadece 4 gol gördü kalesinde 19 yaşındaki kaleci. Kızılyıldız hocası Nenad Lalatović geçen sezon eldivenleri ona teslim etti. Sırbistan Ligi’nde meslektaşları tarafından yılın kalecisi seçildi ve 28 maçın 16’sında kalesinde gol görmedi. Takımın ikinci kaptanı olduğunu da belirtelim. Yeni Zelanda’daki şampiyonada altın eldiven ona çok yakıştı.

Isaac Success: Adına bakmak yeterli başarılı olup olmayacağını anlamak için (soyadı “başarı” anlamına geliyor). Udinese onu 2013’te 5 yıllığına kadrosuna katıp 2 kez Granada’ya kiraladı. Granada tarihinde La Liga’da forma giymiş en genç oyuncu. Nijerya formasıyla turnuvada 2 golün altına imza koydu ve takımının son 16’ya kalmasında payı büyüktü.

Uçan Hollandalı köşesi 23 Temmuz’a kadar tatilde olacak. Herkese selamlar.