İktidar yanlısı Yeni Şafak, 'Mısır ile görüşmeler genişleyecek' başlıklı haberinde Erdoğan'dan bahsederken "darbeci Erdoğan" ifadelerini kullandı. Yeni Şafak, daha sonra bir açıklama yaparak, "Gazetemizin 28 Kasım 2022 tarihli şehir baskısında 11. sayfada yaşanan teknik hata nedeniyle özür dileriz" dedi.

U dönüşü yandaşın da kafasını karıştırdı: Yeni Şafak, 'darbeci Erdoğan' diye yazdı

Son dönemde, Türkiye'nin değişen dış politika hamlelerinin ardından yandaş medyanın da kafası karıştı.

İktidar yanlısı gazetelerden Yeni Şafak, bugünkü sayısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin görüşmesi hakkında bir haber yayımladı.

Yeni Şafak, 'Mısır ile görüşmeler genişleyecek' başlıklı haberinde "Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan" diye yazdı.

Yandaş gazete, daha önce Sisi için "darbeci" gibi ifadeler kullanırken Erdoğan'ın yeni hamlesinden sonra aynı ifade kez Erdoğan'ın önüne 'düştü.'

erdogan-in-u-donusu-yandasin-da-kafasini-karistirdi-1093364-1.

YENİ ŞAFAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Yeni Şafak, haberinde 'darbeci Erdoğan' ifadesini kullanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yeni Şafak'tan yapılan açıklama şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemizin taşra baskısında yayınlanan haberi akşam gelen yeni gelişmeyle gece baskısında güncellenmiştir. Ancak “kopyalama ve yapıştırma” sırasında font bütünlüğünü sağlamak için ilk kelimeyi bırakan sayfa operatörü daha sonra bunu haberden silmeyi unutmuştur. Şehir baskılarında yaşanan bu teknik hata nedeniyle özür dileriz.

20 KASIM'DA SİSİ İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Türkiye-Mısır ilişkileri, 2013’te Mısır’da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinin ardından kopmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte defalarca "katil" ve "darbeci" dediği Sisi ile 2022 Dünya Kupası’nın açılış maçı için gittiği Katar’da bir araya gelmişti.