Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın istifasının üzerinden üç aydan fazla zaman geçti. Ancak Aşçı'nın istifası hâlâ kabul edilmedi ve neden kabul edilmediğine ilişkin de bir açıklama yapılmıyor.

Üç ay geçti ama hâlâ istifa edemedi

Haber Merkezi

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden 1 Eylül tarihinde istifa eden Cenap Aşçı’nın istifası tam üç aydır kabul edilmiyor. İstifası kabul edilmeyen Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkanlığı görevini resmi olarak sürdürüyor.

Cenap Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden istifa etmek için THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 1 Eylül tarihinde istifa dilekçesi verdi. Ancak, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi Aşçı’nın istifasını bir türlü kabul etmedi ve istifanın kabul edilmeme gerekçesini de açıklamadı.

Bu gelişmenin ardından da Aşçı, “Çekilme talepli dilekçemi ivedilikle karara bağlayın” ifadelerini kullanarak 4 Ekim tarihinde ikinci kez yargıya başvurdu. Ancak Aşçı’nın bu başvurusunun üzerinden de iki aydan uzun bir süre geçmesine rağmen yine istifası kabul edilmedi. Mahkeme yine istifanın neden kabul edilmediğini açıklamadı.

ÜLKE YANARKEN DÜĞÜNE GİTTİ

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, 16 Ekim 2019 tarihinde Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’yı THK’ye kayyum heyeti olarak atadı. Kayyum Heyeti Başkanı da AKP'li eski Bakan Cenap Aşçı oldu. Geçtiğimiz yaz aylarında birçok kenti etkileyen ve bir felakete dönüşen orman yangınları sırasında THK söndürme uçaklarının kullanılmaması tartışmalara neden olurken THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı da katıldığı bir televizyon programında “orman yangınları sırasında düğüne gittiğini” açıklayarak bir skandala imza attı.

UÇAKLAR HANGARDA YATIYOR

Öte yandan, yaklaşık üç yıldır THK yangın söndürme uçağı ihalesiyle de tartışma konusu. Orman Genel Müdürlüğü, yangın söndürme uçağı kiralama ihalesine uçaklarının “En az 5 bin litre su taşıma kapasitesi” olması şartını koyduğu için 4 bin 900 litre kapasiteli THK uçakları, orman yangınlarında kullanılamıyor.