Üç Fidan, Adana'da anıldı: Denizlerin mücadelesi o günden bugüne yol gösteriyor

YAKUP DURMUŞ

İdam edilişlerinin 50. Yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan; Adana’da Duygu Kafe yanı Gençlik Parkında anıldı.

Anmanın yapılacağı alanda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resimleri sergilendi. Çok sayıda kişinin katıldığı anmada sık sık "Tam Bağımsız Türkiye" sloganı atıldı.

Grup adına açıklama yapan Mert Akyıldız "Emperyalistlerin sömürüye ve eşitsizliğe dayanan dünya düzeni karşısında Denizler; tam bağımsız Türkiye talebiyle mücadeleye atılmış, anti-emperyalist mücadeleyi büyütmüşlerdi," diye konuştu

"DENİZLERİN MÜCADELESİ GENÇLİĞE YOL GÖSTERİYOR "

Denizlerin mücadelesinin o gün olduğu gibi bugün de Türkiye gençliğine yol gösterdiğini eşit ve özgür bir gelecek mücadelesinin yolunu açıtığını ifade eden Akyıldız; “Türkiye’de egemen sınıfların temsilcileri, emperyalizmin işbirlikçileri Yusuf, Hüseyin ve Deniz’i bundan 50 yıl önce 6 Mayıs 1972’de idama gönderdiler. Denizlerin bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi o günden bugüne işçi sınıfının ve gençliğin kendi geleceğini kuracağı yol olarak karşımızdadır. Denizleri idama gönderenler bugün Denizlerin bizlere bıraktıkları yoldan, örgütlü mücadele deneyiminden korkuyorlar.," ifadelerini kullandı.

Denizlerin 50 yıl önce mücadeleye atıldığı sorunların bugün de geçerliliğini koruduğunu söyleyen Akyıldız, “Türkiye’de gençliğin çeşitli kesimleri arasında bugün daha da yakıcı halde. Emperyalistler sefalet koşullarında bir yaşamı her kesimden genci işsizlik, yoksulluk ve geleceksizlikle yoğurarak inşa ediyor" dedi.