Sedat Peker ifşaları karşısında iktidarın ‘üç maymun’ stratejisinin işe yaradığına dair yaygın bir kanaat var.

Sanki…

Devekuşu küçük kafasını kuma gömdüğünde kocaman bedeni görünmez olacak.

Sanki…

Çukurambardaki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 30 katlı gökdeleninin ışığını kapatınca Türkiye tarihinin en büyük skandalı kaybolacak.

Umutsuzluklarını bilgelik zannedenlerin de dilinde hep aynı nakarat:

“Bak unutuldu… Ne değişti…”

Acemi bir acele…

Emin olun…

Öyle olmayacak.

Gerçeklerden ne üç maymun ne devekuşu ne de altın varaklı tahtındaki çıplak kral daha güçlü.

Sedat Peker ifşalarıyla ortaya saçılanlar bu dönemin tarihini yazacak.

Artık…

Kara perde aralandı.

Belki yavaşça ama şüphesiz yalınlıkta ülkedeki soygun, yolsuzluk, kirli yüzler sahnede sergilenecek. Mafyanın devletleştiği günümüze kısa bir isim takılacak.

Gerçekleri biriktirip sorularımıza yanıtlar bularak bu ülkeyi bu bataklığın içinden çıkaracağız.

Soru işaretlerimiz yalan dolanın böğründe hançer olacak.

Bıkmadan soracağız…

Örneğin

Devasa bataklığın sadece bir kolundaki SBK skandalı…

Sezgin Baran Korkmaz’ın (kısaca SBK) yüz milyonlarca dolarlık kara para trafiğinin yollarını açan kim ya da kimlerdi?

Saygı Öztürk’ün haberinden öğrendik: SBK, ABD’yi 511 milyon dolar dolandıran Kingston kardeşleri, özel uçağıyla getirip pasaport kontrolünden geçirmeden Türkiye’ye sokmuş. Bu suç organizasyonunun failleri kimler?

Yine Saygı Öztürk yazdı; SBK ve Kingston kardeşler Türkiyede kara para yıkama makinesi olacak bir banka sahibi olmaya çalışmış. Bunun için kimlerle görüşmeler yapıldı, onlara hizmet eden kimlerdi?

MASAK raporuna göre; Suç geliriyle kurulan Mega Varlık Yönetim Şirketi’nin devlet kurumlarınca denetlenmemesini kimler sağladı?

Gazeteci Bahadır Özgür hakkında SBK’nin yaptığı suç duyurusundan öğrendik: 2017 ve 2020 tarihli MASAK raporlarında SBK aklanmış. 2021 tarihli MASAK raporundaki tespitleri, bu raporlarda buharlaştıranlar kimlerdi?

İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliğine ‘örgüt kurma ve kara para aklamak’tan soruşturulan SBK’nin mal varlığındaki tedbirlerin ‘olmayan MASAK raporu’yla kaldırılması talimatını kim verdi?

Mal varlığındaki tedbir kaldırıldıktan sonra SBK’nin Unico Sigorta dahil şirket ve mallarını satması için yol verenler kimlerdi, bu satışlardan sağlanan paraları kimler paylaştı?

SBK’yi 4 Aralık 2020’de İçişleri Bakanlığı’na çağırıp 45 milyon dolar alacağından vazgeçip hakkındaki soruşturmadan kurtulmak için yurtdışına kaçmasını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunu yukarıdan aldığı bir talimatla mı yaptı?

SBK’ye açılan dava ve suçlamalardan kurtulması için 10 milyon avro vermesini söyleyen Veyis Ateş kimlere hizmet ediyordu? Soruşturma ve davaları rüşvet alarak değiştiren bu suç örgütünde kimler var?

SBK ile Rus, Azerbaycanlı oligarkların ortak ‘çökme faaliyetleri’nde Saray bağlantılarını kimler kurdu? Saray’ın ekonomi politikaları kurulu üyesi Korkmaz Karaca hangi faaliyetlerde nasıl bir misyon üstlendi? Saray’ın daha yukarılarındaki bağlantı kimdi?

SBK’nin Paramount Oteli’nde eski Başbakan Binali Yıldırım, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, gazeteci kılığındaki bazı isimler dışında kimler kaldı?

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in Paramount Otel’de kalmasıyla SBK’ye yakın isim Cihan Ekşioğlu’nun savunma sanayi ihaleleri alması arasında bir bağlantı var mı?

Sedat Peker’in iddia ettiği gibi: Cihan Ekşioğlu, İsrail’den 3 milyon dolara aldığı Whatsapp yazışmalarının şifresini kıran casus yazılımı devlete 50 milyon dolara sattı mı? Bu casus yazılım SBK’nin eline nasıl geçti?

Sorular bu köşeye sığmayacak kadar çok ve Türkiye’de şimdilik bu soruların peşine düşecek yargı yok.

Ve şöyle bir gerçek var:

Türkiye’de yargıya ve tüm devlet denetim kurumlarına talimat veren tek adam rejimi olmasa tüm bu rezaletler yaşanamazdı.

İşte tek adam sistemi tam da bunun için inşa edildi.

Acaba SBK kimin emanetçisiydi?