Bursa'da düşen tek motorlu eğitim uçağında hayatını kaybeden eğitmen pilot Furkan Otkum'un annesi, Otkum'un sigortasız ve günde 15 saat çalıştırıldığını söyledi. Anne Sevgi Otkum, Furkan Otkum'un uçak arızasından şikayetçi olduğunu söyleyerek, "'Anne bir yerde motoru durdu, uçağı indirdim' dedi. Bu sefer beceremedi yavrum. Uçak durmadan arıza yapıyordu" ifadelerini kullandı.

Uçak kazasında hayatını kaybeden pilot Furkan Otkum, sigortasız çalıştırılmış

Bursa'da Yunuseli Havaalanı yakınında sokak arasına düşen tek motorlu eğitim uçağında yaşamını yitiren 27 yaşındaki eğitmen pilot Furkan Otkum, İstanbul Pendik'te toprağa verildi. Otkum'un annesi Sevgi Otkum, oğlunun sigortasız çalıştığını söyleyerek "Dava açacağım. Başka canlar yanmasın. Başka analar benim gibi parçalanmasın" dedi.

Furkan Otkum'un ihmaller nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen anne Sevgi Otkum, "Bir insan 15 saat çalışamaz. Yavrumun ayaklarının altı Nasır olmuştu. Sabah 05.00’te başlayıp akşam 22.00’de iş bırakılır mı? Sigortasını bile yapmamışlar." şeklinde konuştu.

'BİR ŞEY DİYENİ İŞTEN ÇIKARIYORLAR' DEMİŞTİ'

Ramazan Bayramı sonrası kız arkadaşı Aslı Yüce ile nişan yapmaya hazırlandığını söyleyen anne Sevgi Otkum, "Ben 5 sene çalıştım, okuttum yavrumu. Daha 26 yaşında. İhmali olanların Allah belasını versin. Oğlumu sigortasız çalıştığı için uyarmıştım. Bana, ‘Bir şey diyeni işten çıkarıyorlar’ demişti. Dava açacağım. Başka canlar yanmasın. Başka analar benim gibi parçalanmasın. Ben çok emek verdim. Yavrum damatlığını almıştı, damatlığını gönderdi, haftaya nişanı vardı" dedi.