Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için bindiği uçaktan "Uçağı patlatacağım" diye bağıran Nigar D. “Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçundan tutuklandı

Uçakta olay çıkaran kişi tutuklandı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıklarını yapan özel bir havayolu şirketine ait yolcu uçağında, "Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım" dediği gerekçesi ile gözaltına alınan Nikar D., adliyeye getirildi. Nikar D., adliyeye girişi sırasında kendisini yere atarak, "Ben bomba değilim" diye bağıran Nigar D. isimli kişi, çıkarıldığı mahkemece “hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçundan tutuklandı.

Bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek üzere kalkış hazırlıkları yapan uçakta taşkınlık yaptığı gerekçesi ile gözaltına alınan Nikar D., gözaltı işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Polis eşliğinde adliyeye getirilen Nigar D., adliyeye girişi sırasında, kendini yere atarak, "Ben bomba değilim" diyerek bağırdı. Savcılık tarafından sorgulanmasının ardından mahkemeye sevk edilen Nigar D., “Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçundan tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Bugün saat 06.45'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıkları yapan yolcu uçağındaki Nigar D. isimli bir yolcu, bağırmaya başlamıştı. Yüzü kapalı olan yolcu, 'Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım' diye bağırmıştı. Yolcu uçaktan indirilerek uçakta bomba araması yapılmıştı. Aramaların sonucunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca uçak rötarlı olarak hareket etmiş, Nigar D. ise gözaltına alınmıştı.