Uçankuş TV çalışanları: Haklarımızı alacağız

EMEK SERVİSİ

Uçankuş TV’nin işten çıkarılan ve maaşlarını alamadıklarını ifade eden 80 çalışanı seslerini duyurmak için televizyon binası önünde toplandı. Çalışanlar, kanalın sahibi Can Tanrıyar’a tepki göstererek haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.

Çalışanlar kanal önünde yaptıkları açıklamada, aylardır maaşlarının, SGK primlerinin yatmadığını, haksız bir şekilde işten çıkartılarak mağdur edildiklerini anlattı.

Kanal sahibi Tanrıyar’ın seslerini duymadığını söyleyen çalışanlar, Tanrıyar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara da tepki gösterdi. Uçankuş TV’de çalışan gazeteciler de işten çıkarılanlara destek olmak, yasal haklarını ve maaşlarını alabilmek için kanal binası önünde toplandı.

Gazeteciler tarafından yapılan açıklamada, “Uçankuş TV‘de patron Hüseyin Can Tanrıyar tarafından işlerinden edilen, aylarca maaşları ödenmediği halde zorunlu izne gönderilen 80’den fazla basın emekçisi artık isyan etti. Televizyonda gayri hukuki şartlarda çalıştırılan, SGK primleri dahi tam yatırılmayan, fazla mesai ücretleri ödenmeyen basın çalışanları mübarek Ramazan ayında kendilerini haksız biçimde işsiz ve aşsız bırakan ‘sözde gazeteci’ patron Hüseyin Can Tanrıyar’dan alın teri haklarını istiyor” denildi.