Afyon’da 16 yaşındaki bir çocuk işçi, yanlarında çalıştığı balıkçılardan 200 lira alacağını istediği için saatlerce işkenceye maruz bırakıldı. Kafatası kırılan çocuğun vücudunda da darba bağlı ciddi ezikler meydana geldi.

Ücretini isteyen çocuğa işkence

Afyon’da Şükrü Can K. isimli 16 yaşındaki çocuk işçi bir süre yanlarında çalışıp ayrıldığı A.A. ve A.S.'den 200 lira alacağını isteyince 5 saat boyunca dövüldü. Şükrü Can K., kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra başka bir işe başladı. Ancak çalıştığı balıkçıda 200 lira alacağı kaldı.

Şükrü Can K., geçen pazar günü alacağının ödeneceği gerekçesiyle eski işverenleri tarafından çağrıldı. Tekrar çalıştırılan Şükrü Can K., akşam olduğunda parasını istedi.


Sopalarla dövdüler

İşverenler, Şükrü Can K.'yi 00.30'dan saat 05.30'a kadar sopalarla dövdü. Sabah saatlerine kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesiyle izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. İşçi, görevlinin ihbarıyla gelen ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Hastanede yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlenen Şükrü Can K., bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Patronlar aranıyor

Hastaneden çıktıktan sonra polis merkezine giden Şükrü Can K., A.A. ve A.S.'den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

DHA