MEB, ara tatil bittikten sonra öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesine yönelik karar aldı. Ücretli öğretmenler ise yine kapsam dışında bırakıldı

Ücretli öğretmenler yine görülmedi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında uyguladığı ara tatil modeliyle başlayan ek ders tartışmaları çözüme kavuştu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile ek ders ücreti sınırı dört haftaya çıkarılarak, ara tatillerde mesleki çalışmalara katılan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesinin önü açıldı. Değişiklik ile ara tatilde mesleki çalışmalara katılan kadrolu öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesine imkân sağlandı. Ücretli öğretmenlerin mağduriyetine ise çözüm üretilmedi.

AÇIKLAMA YAPILMALIYDI

Sorunun çok önceden çözülmesi gerektiğini belirten Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, şunları söyledi: “Ücretli öğretmenler ara tatillerde uygulanan mesleki çalışmalardan da mahrum bırakıldılar. Ücretli öğretmen arkadaşlarımıza yapılan ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Tüm öğretmenler eşit koşullarda çalışmalı.”
Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım da düzenlemedeki gecikmeyi eleştirdi. Kasım ayında yapılan ara tatilin çok önceden planlandığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili mevzuatın yapılmaması, bakanlıktaki bürokratların süreci yönetmediğini bir kez daha gösterdi. İnsanların emeklerinin karşılığının verilmemesinin ihtimal konusu edilmesi dahi kabul edilemez. Bakanlığı, bürokratlarının yeterliliklerini sorgulaması konusunda uyarıyoruz.”