Ege’nin çeşitli illerinde yurttaşlar güne sabahları dağıtılan ücretsiz çorbayla başlıyor. Özellikle öğrencilerin bütçesine katkı sağlayan proje yoğun ilgi görüyor. Ücretsiz çorba dağıtımı kentlerin çeşitli noktalarında soğuk kış günlerinde devam edecek

Ücretsiz çorba iç ısıtıyor

Namık ALKAN

CHP’li Ege Bölge belediyeleri, kışın en soğuk günlerinin yaşandığı ocak ayında yurttaşlara sabahları sıcak çorba dağıtımına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sabahları dağıtılan ücretsiz çorba servisi büyük ilgi görüyor. Kış mevsiminin etkisini hissettirdiği bugünlerde İzmirli öğrenciler, belediyenin sıcak çorba ikramıyla güne başlıyor. Büyükşehir, Ege Üniversitesi Bornova Metro çıkışı, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi olmak üzere dört noktada hafta içi 07.30 ile 09.00 saatleri arasında ‘ev çorbası’ dağıtılıyor. Ege Üniversitesi’nde eğitim gören Mustafa Yılmaz çorba dağıtımının ekonomik olarak bütçelerine katkı sağladıklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi Müdürlüğü’nde dağıtım görevlisi olarak çalışan Atakan Kumaş, haftada iki gün ezogelin, diğer günlerde ise mercimek, yoğurt ve tarhana çıkardıklarını belirterek, “Bu soğuk havalarda çorba vererek öğrencilerimizin içini ısıtmak bizi mutlu ediyor” dedi.


♦ Konak Belediyesi Basmane metro çıkışı sabit olmakla beraber, her gün bir gezici ikram aracı kentin farklı noktalarında İzmirlilere çorba ikram ediyor. Yurttaşlardan tam not alan çorba ikramı, özellikle hava sıcaklığının düşük olduğu günlerde yapılmaya devam edecek.

♦ Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde final sınavları boyunca öğrencilere destek amacıyla ulaşım ihtiyacının giderilmesi ve sıcak çorba dağıtılması için talimat verdi.

Gümrükçü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu soğuk havalarda öğrencilerimizin içi ısınsın ve sınav telaşından kahvaltıyı yapmayı ihmal etmesinler diye finalleri boyunca sabah sıcak çorba ikramı yapalım dedik” diye konuştu.

ucretsiz-corba-ic-isitiyor-673883-1.

Aydın’da pazarlarda çorba

Aydın Büyükşehir Belediyesi de Aydın genelinde pazar kurulan her ilçede çorba ikram ediyor. Çorba ikramı özellikle pazarcı esnafının yüzünü güldürüyor. Diğer taraftan öğrenciler de merkez kampüste hafta içi her gün çorba ikramından yararlanıyor.

♦ Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın talimatı ile Didim Belediyesi personelleri Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulun da öğrenim gören üniversite öğrencilerine sıcak çay ve çorba dağıtımı gerçekleştirdi. Atabay, kent genelinde öğrencilere ve vatandaşlara yönelik sıcak çorba ikramının belirli aralıklarla süreceğinin bilgisini verdi.

‘Sınavda başarı sizden çorbalar bizden’

Uygulama Muğla’da da yoğun ilgiyle karşılandı. Milas Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu ve Veteriner Fakültesi öğrencilerine final haftasında çorba ikramında bulundu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın talimatıyla başlatılan sıcak çorba ve ekmek dağıtımı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Sabah erken saatlerde çorba dağıtımı için Veteriner Fakültesi önünde kurulan standa gelen Tokat, öğrencilere

“Sınavda başarı sizden, çorbalar bizden” dedi

♦ Menteşe Belediyesi personeli tarafından Belediye’nin aşevinde hazırlanan çorbalar, her sabah 500 öğrenciye ulaştırılıyor. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ücretsiz çorba ikramı ile ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın her eğitim öğretim yılında yapıldığını belirterek, “Biz bu uygulamamızı belediyemiz kurulduğu günden bu yana devam ettiriyoruz. Öğrencilerin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde, güvenli bir kentte yapmaları bizler için çok önemli. Çünkü biz belediye olarak sadece yol yapan, alt yapı hizmeti veren bir kurum değil, aynı zamanda sosyal projeler ile insana dokunan hizmetler üreten bir kurumuz” dedi.

ucretsiz-corba-ic-isitiyor-673884-1.

***

Seyhan’da öğrenciye destek

Adana Seyhan Belediyesi öğrencilerin yoğun bulundukları semtlerde sabahları sıcak çorba dağıtarak öğrencilerin bütçesine katkıda bulundu.

Öğrencilerin yoğun olduğu Duygu Kafe durağında sıcak çorba ve ekmek dağıtımı yaparak öğrencilerin bütçesine sabah kahvaltısı desteği verdi. Hafta içi her sabah 07.00 ile 08.30 saatleri arasında gerçekleşen çorba - ekmek ikramları düzenli olarak devam edecek. İlk etapta Duygu Kafe durağı ve İnönü Parkı’nda düzenli olarak sıcak çorba dağıtımının süreceğini söyleyen yetkililer talebe göre dağıtım noktalarının artacağını söyledi. n Yakup Durmuş

cukurda-defineci-avi-540867-1.