Urfa'nın Siverek ilçesinde 50 metre yükseklikten inerken 2 gün boyunca mahsur kalan amatör dağcı Alper Tunga Çolak, balıkçılar tarafından fark edilerek kurtarıldı.

Uçurumda 2 gün mahsur kalan amatör dağcı kurtarıldı: Denedim ama yapamadım

Urfa’nın Siverek ilçesinde amatör dağcı 26 yaşındaki Alper Tunga Çolak, Fırat Nehri kenarındaki uçurumdan aşağı indi. Çolak indiği 50 metre yüksekliği yağmurun etkisiyle tekrar çıkamadı ve 2 gün boyunca mahsur kaldı. Balıkçılar tarafından fark edilen ve 48 saat sonra kurtarılan Çolak, "Denedim ama yapamadım" dedi.

Olay, İlçeye bağlı Mezra Mahallesi kırsalında meydana geldi. Adana’dan yola çıkıp bölgeyi gezen amatör dağcı Alper Tunga Çolak, Fırat Nehri kenarındaki uçurumdan aşağı indi. Bir süre sonra tekrar tırmanmak istedi ancak yağmurun etkisi ile kayganlaşan toprak ve kayalardan tırmanamadı. 50 metrelik uçurumda mahsur kalan Çolak, 48 saat sonra bölgedeki balıkçılar tarafından fark edildi.

3 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı

Balıkçılar durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma ekipleri Çolak’ın kurtarılması için itfaiye ve AFAD ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri, ip ile aşağı sarkarak 50 metrelik uçuruma indi. Ekiplerin 3 saatlik çalışma sonucunda Çolak, mahsur kaldığı uçurumdan kurtarıldı. 2 gün boyunca aç ve susuz kalan Çolak, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansta tedaviye alındı.

"Yapamadım ve mahsur kaldım"

Bölgeye gezmeye geldiğini söyleyen Alper Tunga Çolak, “İki gündür burada mahsur kalmışım, biraz tırmana bilir miyim diye deneyeyim dedim, yapamadım ve mahsur kaldım, 48 saat sonra balıkçıları gördüm ve yardım istedim” dedi.