Beşiktaş yeni transferlerinin sahne aldığı ilk resmi maçta Karabükspor’u 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar zaman zaman zorlansa da oynanan futbol taraftarı memnun etti

Uçuş serbest!

Şampiyonlar Ligi arifesinde Beşiktaş, Karabükspor’ü ağırlıyor. Salı akşamı Avrupa’nın bir ucunda deplasmana çıkacak olan siyah-beyazlılar cumartesi akşamı sahne alıyor. Devler arenasının gediklilerinden Bayern Münih ve PSG’nin dün oynadıkları hatırlanınca, ister istemez akıllara federasyonun planlamasına dair sorular düşüyor.

Santra öncesinde Şenol Güneş’in tercihleri merak ediliyordu. Elinde oldukça geniş bir kadro olan tecrübeli teknik direktör zorlu Benfica sınavı öncesinde Ömer Şişmanoğlu sürprizini yapıyordu. Savunmanın sağında Gökhan Gönül, solunda da Caner nihayet yerini almıştı. Çiçeği burnundakilerden Gökhan İnler ile Talisca orta sahada, Fabri de üç direk arasındaydı. O kadar yeni yüz vardı ki mücadele adeta sezon başı hazırlık maçlarındaki benziyordu. Tabii işin ucunda üç puan vardı.

Lige iyi başlayan deplasman ekibinde ise sakatlıklar Igor Tudor’un işini zorlaştırıyordu. Galatasaray’ı İstanbul’da elinden kaçıran Karadeniz ekibi, son şampiyon karşısında ne yapacaktı

Ev sahibi hızlı başladı. Akıllarda skoru erken kopartmak vardı. Gökhan Gönül’ün ortasında Cenk’in akrobatik vuruşu gol olsa, Vodafone Arena’da desibel rekoru kırılabilirdi. 26’da tabela değişmişti. Caner’in kestiği topta Ömer ortalığı karıştırmış, Cenk ağları bulmuştu. 30’da fark ikiydi. Dany’den zarif kurtulan Ömer şık bitirmişti.

Bu golden sonra Karabük arka arkaya tehlikeler yaratsa da devreden başka gol çıkmıyordu. Hattâ Traore’nin ayağından öyle bir fırsat kaçırmışlardı ki... Her ne kadar Marcelo Hızır gibi yetişse de pozisyon penaltıdan basitti. İlk yarıda Beşiktaş 4-2-3-1 ile 4-4-2 arasında raks ederken, Gökhan İnler arkadaşlarını bir maestro gibi yönetmişti.

İkinci 45 dakika sanki daha çok şeylere gebeydi.

48’de fark birdi! 33’te kolayı yapamayan Traore zoru yapmıştı. Kalesinde güven veren Fabri, Poko’nun şutunu harika çıkarmıştı. Talisca’yı çıkaran Şenol Güneş, Oğuzhan’la orta saha hâkimiyetini eline almak istiyordu. Tudor’un talebeleri ilk yarım saatlik dilimden sonra üstünlüğü eline almıştı.

Gol kokuyordu maç. Fakat kim atacaktı? Sorunun cevabını 82’de almıştık. Beşiktaş, Oğuzhan’ın penaltısıyla farkı yine ikiye çıkarmıştı. Ayrıca atışa sebebiyet veren Dany ikinci sarıdan atılmıştı. Kalan dakikalar biraz da formaliteden ibaretti.

Siyah-beyazlı camiada gözler artık Lizbon’a çevrilmiş durumda. Benfica karşısında Şenol Güneş’in hangi futbolcuları sahaya süreceği merak ediledursun, Tudor’a şapka çıkarmak lazım. Taş gibi bir takım yapmış, izlemek heyecan veriyor; yalnız değilim, biliyorum.