Son dönemde oldukça formda olan Beşiktaş, Kayseri’ye takıldı. Sergen Yalçın’ın gelişiyle büyük çıkış yakalayan rakibiyle 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar önemli 2 puan kaybetti

Uçuşa Kayseri’den izin yok

Beşiktaş’tan kendi sahasında kritik dönemeç. Takipçilerinin kazandığı haftada lider Beşiktaş taraftarının önünde mutlak üç puan kovalıyor. Rakip Sergen Yalçın’ı teknik direktörlüğe getirdikten sonra kanatlanan Kayserispor. Puan sıralamasına bakılınca akla malum futbol klişesi düşüyor: Koyun can derdinde, kasap et!

Komşu’dan avantajlı skorla dönen Kartal, rövanş öncesinde ligde irtifa kaybetmek istemiyor. Cezalı Gökhan Gönül ile Quaresma’nın yokluğunda Şenol Güneş’in tercihleri merak ediliyordu. Deneyimli teknik adam Beck’i beklendiği gibi sağ beke sürmüş, Yunanistan’da şık bir gole imzasını atan Aboubakar’ı da formayla ödüllendirmiş. Cenk ile Kamerunlu forvetin yapacakları merak ediledursun, Q7’nin yerine kimin orkestra şefliğine soyunacağı siyah-beyazlılar için kilit gibi gözüküyor. Bu sezon biraz gölgede kalan Oğuzhan’ın vites yükseltip yükseltemeyeceği birçoklarının aklını kurcalıyor.

Düşme hattında teslim aldığı takımıyla evinde Fenerbahçe, İstanbul’da da Galatasaray’ı devirmeyi başaran dünün maestrosu, bugünün hocası Sergen Yalçın, şüphesiz efsanesi olduğu takıma da çelme takarak süksesini artırmayı hedefliyor. Kapkaranlık bir tablonun onunla değiştiği aşikâr; 16 karşılaşmada toplanan 12 puandan, yedi maçta 14 puana...

Son haftaların formda ekiplerinin randevusu Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğüyle başlıyordu. İlk çeyrekte arzulu olan Beşiktaş, pozisyona giren Kayseri idi. 15’te Fabri kalesinde becerikliydi. Kartal’ın dinamosu Atiba, 24’te çizgide Hızır gibi yetişmese tabela değişecekti. Deniz’in vuruşu öncesi Fabri’nin sektirdiği orta dikkat çekiciydi. Deplasman ekibi yarı boyunca ne yaptığını bilen bir görüntü çizerken, topa ziyadesiyle sahip olan ev sahibi pozisyon bulmakta zorlanıyordu.

Babel’in yerine Tolgay’la başladı ikinci yarıya Şenol Hoca. Diziliş 4-3-1-2’e dönmüştü. 55’te lider öndeydi. Duran topların efendisi Aboubakar’la kornerden golü bulmuştu. 64’te skora denge gelmişti. Erkan Kaş’ın sürüklediği akında Umut Bulut ağları bulmuştu. Adriano kademeye giremememişti.

Yine bir kornerde Atiba’ya Ahamada hayır diyordu. Ev sahibi ısırıyor fakat koparamıyordu. Dakikalar 82’yi gösterirken, Kayserispor öndeydi. Deniz’in Varela’ya pasında Beck kendi ağlarını bulmuştu. 88’de tabela yine eşitlenmişti. Oğuzhan vermiş, Aboubakar nefis bir dönüşü müteakip zarif bitirmişti. Uzatmalarda başka gol olmayınca puanlar paylaşılmıştı.
Bu sonuçla Kartal zirve yarışında yara aldı. Başakşehir’le puan farkı artık iki! Kayserispor’a gelince... Üç büyüklerden yedi puan koparan takım kocaman bir alkışı hak ediyor; Sergen Yalçın’a şapka çıkarmak gerekiyor.