UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye, Rusya'ya 2-1 mağlup oldu

Türkiye A Milli Takımı, UEFA Uluslar Ligi ilk maçında Rusya'yı konuk etti. Trabzon Medical Park Stadyum'undaki karşılaşma 21.45'te başladı.

GEÇİKMELİ NAKLEN YAYIN

Maç, TRT tarafından 2. dakikadan itibaren verilmeye başlandı. Konuyla ilgili konuşan TRT yorumcusu, ''Maçı yayınlayabilmek için UEFA ile Türk lirası üzerinden yapılan görüşmelerin ardından minik bir gecikmeyle sizlerle buluştuk'' şeklinde açıklama yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

Rusya 13. dakikada Cheryshev'in attığı golle maçta öne geçti: 0-1

Türkiye, 41. dakikada Serdar Aziz'in golüyle skora denge getirdi: 1-1

Rusya maçın 49. dakikasında Dzyuba'nın gölüyle karşılaşmada yeniden öne geçti: 1-2

Maç bu skorla sona erdi.

İLK 11'LER

Türkiye: Serkan, Hasan Ali, Çağlar, Serdar, Şener, Mehmet Topal, Okay, Yusuf, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Cenk

Rusya: Lunev, Dzhikiya, Kudryashov, Neustadter, Fernandes, Gazinskiy, Kuzyaev, Zobnin, Cheryshev, Erokhin, Dzyuba.

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 12. maçına Rusya karşısında çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 11 maçta 3 galibiyet alırken, 4 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı. Lucescu yönetiminde oynadığı 4'ü resmi, 7'si özel 11 maçta 13 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 18 gol gördü.

Milli Takım, Rusya maçı ile 7,5 yıl sonra Trabzon'da bir karşılaşmaya çıkacak. Milli maçın oynanacağı 40 bin 782 kişilik Medical Park Stadı'nın açılışı, 18 Aralık 2016'da gerçekleştirildi.

Daha önce A Milli Takım'ı dort defa ağırlayan şehirdeki son milli mac, 9 Şubat 2011'de Türkiye ile Güney Kore arasında oynanmış ve 0-0 sona ermişti.