Mardin Kızıltepe’de 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın adına yapılan heykelin kaldırıldığı yere saat kulesi dikildi.

Uğur Kaymaz’ın heykelinin yerine saat kulesi dikildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 Kasım 2004 tarihinde evinin önünde babası Ahmet Kaymaz ile birlikte 13 kurşun ile öldürülen Uğur Kaymaz (12) anısına ilçede yaptırılan ve belediyeye atanan kayyum Ahmet Odabaşı tarafından kaldırılan heykelin bulunduğu yere saat kulesi dikildi. Kule, öğlen saatlerinde heykelin kaldırıldığı alana gelen belediye ekipleri tarafından konuldu.

NE OLMUŞTU?

Kızıltepe Belediyesi 4 Ağustos 2009 tarihinde ilçe merkezinde bulunan bir kavşağın ismini Uğur Kaymaz olarak değiştirmiş ve avuçlarında güvercin bulunan 2 çocuk heykeli yaptırmıştı. Belediyeye kayyum olarak atanan Ahmet Odabaş’ının talimatı ile 10 Haziran tarihinde iftar vakti heykelin etrafını TOMA ve zırhlı araçlar ile kapatan belediye ekipleri ve polisler heykeli kepçelerle kaldırmıştı.

Yapılan heykelde yer alan Kürtçe sözcüklerin Türkçe karşılığı ise şöyleydi:

“Memleketin sokaklarında güler yüzlü çocuklarız
Kan yüzlü bulutlar canımızı alıyor
Biz Mezopotamya çocuklarıyız
Barış güvercinleriyiz
Size göre ise bir can
Bazen hatırlayın bizi
Yüreğinizde yer açın bize”

ANNESİ İŞTEN ATILMIŞTI

Yine kayyum Odabaşı, Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ı oğlunun katledildiği 21 Kasım 2016 tarihinde işten atmıştı. (DİHABER)