Uğur Mumcu 27 yıldır unutulmuyor

Otomobiline konan bomba nedeniyle 24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 27’nci yıldönümünde anılıyor. Ülkenin çok sayıda kentinde bugün anılacak olan Mumcu için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), Uğur Mumcu Sokağı’nda saat 12.00’de sanatçı Haldun Karabudak’ın katıldığı ‘Uğur Mumcu için Söylüyoruz’ etkinliği düzenleyecek. Ardından saat 14.30’da ise Cebeci Asri Mezarlığı’nda bir anma töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ‘6. Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak’ Toplantısı da bugün saat 11.00’de Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak. Toplantıda öldürülen gazetecilerin anılacağı ve gazeteciliğin sorunlu gündeminin konuşulacak.

ANMA PROGRAMI

Uğur Mumcu için düzenlenen anma etkinliklerinden bazıları şu şekilde:

  • İzmir/ Bornova Belediyesi: Uğur Mumcu 27.Yıl Anma Paneli / Kuşakların Gözünden ‘Uğur Mumcu’, Tepekule Kongre Merkezi Akdeniz Salonu, saat 18.30
  • İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, saat 20.00 Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki Uğur Mumcu Anma Konseri düzenlenecek.
  • İstanbul/Kartal: Uğur Mumcu Mahallesi Çevre Kültür Dayanışma Derneği, saat 19.00’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirecek. Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Uğur Mumcu Yol Koşusu bu yıl 26 Ocak Pazar günü 09.30’da Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başlayacak.
  • Eskişehir: Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, ‘27. ÇGD Uğur Mumcu’yu Anma Gecesi ve Ödül Töreni’ yarın Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de gerçekleştirilecek.