Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30'uncu yılında Mersin'de anıldı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, Atatürk Parkı içindeki Mumcu anıtına karanfiller bıraktı. Eski MGC başkanlarından Ali Adalıoğlu, "Bugün geldiğimiz noktada Uğur Mumcu gazeteciliğine hasretiz. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteciliğin öncülerindendi" dedi.

Uğur Mumcu katledilişinin 30'uncu yılında Mersin'de anıldı: "Gazeteciliğine hasretiz"

Uğur Mumcu için, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) üyeleri, Atatürk Parkı içindeki Mumcu anıtında bir araya geldi.

30 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun sadece yaşadığı dönemde değil, günümüzde de tüm gazetecilere örnek olabileceğini belirten MGC Başkanı Kaya Tepe, “İşlemiş olduğu konular, yaptığı haberlerle gazetecilik örneği gösterdi. Çok önemli, çok etkili bir gazeteciydi. Araştırırdı, okurdu, sahada olurdu. Hayatını ortaya koyuyordu. Suya sabuna dokunmadan da gazetecilik yapabilir, rahat bir yaşam sürebilirdi ama o gerçekleri yazmayı tercih etti. Rabıta kitabıyla cemaatleri yazdı. Terörü yazdı. Hayali ihracatları yazdı. Onun yazdıklarını gelecek nesillere anlatmamız, Uğur Mumcu gazeteciliğini yeni nesil gazetecilere tanıtmamız lazım” dedi.

Eski MGC başkanlarından Ali Adalıoğlu da “Bugün geldiğimiz noktada Uğur Mumcu gazeteciliğine hasretiz. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteciliğin öncülerindendi. Birçok gerçeği ortaya çıkardı. Devlet, kontrgerilla, mafya ilişkileri, tarikatlar üzerine çalıştı. Belki onun o dönemdeki uyarıları dikkate alınsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı” dedi.

ugur-mumcu-katledilisinin-30-uncu-yilinda-mersin-de-anildi-gazeteciligine-hasretiz-1117553-1.

Önceki dönem MGC Başkanı Ahmet Ünal da, Uğur Mumcu’yu her yıl anan az sayıda gazeteciler cemiyetinden birinin de Mersin olduğunu belirterek “Bu geleneği yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gazeteciler Uğur Mumcu’nun anıtına karanfiller bıraktı.