Uğur Mumcu’nun kalemi yere düşmeyecek

Haber Merkezi

Araştırmacı gazeteciliğin önde gelen isimlerinden Uğur Mumcu, ölümünün 28’inci yıl dönümünde Harbiye’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde anıldı.

Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993’te arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Mumcu bu yıl sokağa çıkma yasağı nedeniyle dün anıldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından düzenlenen anma törenine çok sayıda gazeteci katılırken anıta Mumcu’nun fotoğrafları ve kırmızı karanfiller bırakıldı.

GAZETECİLER KATLEDİLDİ

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Mumcu’nun izinde habercilik yapmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade ederek hakikati yazanların var olduğunu dile getirdi. Türkiye’de gazetecilik yapmanın önündeki engellere değinen Durmuş, “Bu ülkede gazeteciler katledildi. Belki bugün katledilmiyor ama gazetecilik faaliyetleri engelleniyor” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ise “Mumcu’nun kalemini yere düşürmeyecek inatla yazmaya, onu sahiplenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BİR MUM DA SEN YAK

Öte yandan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG), pandemi nedeniyle bu yıl herkesi mum yakmaya çağırdı. “Uğur Mumcu ve aramızdan ayrılan tüm aydınlar için karanlığa bir mum da sen yak” denilerek yapılan çağrıda yurttaşlar, yarın saat 20.00’de bulundukları noktalarda mum yakmaya davet edildi.