BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Omicron varyantı konusunda açıklamada bulundu ve ''sakin olun, korkmayın'' mesajı verdi.

Uğur Şahin: Aşılı olanlar Omicrondan korkmasın

ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin, koronavirüsün Omicron varyantı hakkında endişelenenlere ''sakin olmaları'' mesajı verdi.

Şahin, ''Mesajımız şu: Korkmayın, plan aynı kalıyor: Üçüncü bir güçlendirici dozun yönetimini hızlandırın'' dedi.

Şahin, kendisinin ve araştırma ekibinin Ocak 2020'de icat ettiği ve ardından ABD'li ilaç devi Pfizer ile birlikte geliştirdiği BioNTech mRNA aşısının, insanları virüsün diğer varyantlarından kaynaklanan ciddi hastalıklara karşı koruyabileceğini şimdiden kanıtladığını söyledi.

Uğur Şahin, ''Bizim (aşıların Omikron'a karşı çalıştığına dair) inancımız bilime dayanıyor: Bir virüs bağışıklıktan kurtulmayı başarırsa, bunu antikorlara karşı başarır, ancak ciddi hastalıklardan koruyan ikinci bir bağışıklık tepkisi seviyesi vardır, T-hücreleri'' dedi.

Şahin, Omicron'u hedefleyen bir aşının pazara sunulmasının yaklaşık 100 gün süreceğini, ancak bunun gerekli olmayabileceğini belirterek, ''İnsanlara üçüncü bir doz yapmak için planımız var ve bu plana bağlı kalmalı ve onu hızlandırmalıyız. Uyarlanmış bir aşı ile ekstra korumaya ihtiyacımız olup olmayacağı daha sonra görülecektir'' diye konuştu.

Şahin'le yapılan röportaj, Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel'in Financial Times'a verdiği demecin ardından geldi. Bancel, aşıların OmiCron'a karşı çok daha az etkili olacağı konusunda uyarmıştı. (AJANS BİZİM)