Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Podolyak, Rusya’dan yapılan müzakere açıklamasına ,“Putin, gerçeklere dönüş yapmalı” diyerek barış yanlısı olmayan tarafın Rusya olduğunu ifade etti.

Ukrayna’dan, Putin’in ‘müzakereye hazırız’ açıklamasına yanıt: Gerçeklere dönüş yapması gerekiyor
Fotoğraf: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Kabul edilebilir çözümler konusunda taraflarla müzakere etmeye hazırız” açıklamasına yanıt verdi. Podolyak, “Putin’in gerçeklere dönüş yapması gerekiyor” diyerek uzlaşmazlığın sorumlusunun karşı taraf olduğunu söyledi.

Putin, Rus televizyonuna yaptığı açıklamada, Rusya’nın müzakereye hazır olduğunu ancak Ukrayna’nın reddettiğini ifade ederek, “Kabul edilebilir çözümler konusunda taraflarla müzakere etmeye hazırız, ancak bu onlara kalmış. Müzakere etmeyi reddeden biz değiliz, onlar. Doğru yönde hareket ettiğimize, ulusal çıkarlarımızı, vatandaşlarımızın, halkımızın çıkarlarını savunduğumuza inanıyorum. Vatandaşlarımızı korumaktan başka çaremiz yok” şeklinde açıklama yapmıştı.

Podolyak, sosyal medya hesabından yaptığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Putin’in gerçeklere dönüş yapması gerekiyor. Birincisi, Rusya tek başına Ukrayna'ya saldırdı ve vatandaşlarımızı öldürüyor. Başka ‘ülkeler, motifler, jeopolitik’ yok. İkincisi, Rusya müzakere istemiyor ve sorumluluktan kaçmaya çalışıyor” dedi.

"SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN PUTİN VE ZELENSKİ'NİN TOPLANTI YAPMASI GEREKECEK" DEMİŞTİ

Podolyak, savaşın sona ermesi için Rusya ve Ukrayna devlet başkanlarının bir araya gelmesi gerekeceğini belirterek "Tabii ki böyle bir seçenek var çünkü savaşın sona ermesi için muhtemelen işgalci ülke Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski düzeyinde bir toplantının yapılması gerekecek" ifadelerini kullanmıştı.

(DHA)