Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, Rusya'nın başkent Kiev’e İHA saldırısı düzenlediğini belirterek, Golosiivskiy ilçesinde bir apartmana düşen parça nedeniyle 1 kişinin öldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA-DHA
Ukrayna: Rusya'nın Kiev’e düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü
Fotoğraf: AA

Rusya'nın Kiev'e düzenlediği insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko,Rusya'nın Kiev'e insansız hava araçları ile düzenlediği saldırılarda Golosiivskiy ilçesinde bir apartmana düşen parça nedeniyle 1 kişinin öldüğünü bildirdi.

Popko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Kiev’e son 24 saatte 3 kez yoğun hava saldırı gerçekleştirdiğini kaydederek, Kiev hava sahasında 20’den fazla İHA’nın imha edildiğini aktardı.

Rusların saldırılarda sürekli silah değiştirdiğine işaret eden Popko, Rus birliklerin daha önceki saldırılarında balistik füze ve İHA’ları kullandığına dikkati çekti.

Popko, gece saldırıların farklı yönlerden birkaç dalga halinde düzenlendiğini belirterek, "Hava alarmı yaklaşık 3 saat sürdü" ifadesini kullandı.

4 KİŞİNİN YARALANDIĞI AÇIKLANDI

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik Rus güçlerince gerçekleştirilen kamikaze İHA saldırıları sonucu bir apartman ve caddedeki bazı apartmanlar hasar gördü, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kiev'in Darnytsa, Goloseyevsky ve Podolsk bölgelerinde meydana gelen patlamalar sonucu bazı evlerde yangın çıkarken çok sayıda araç da hasar gördü. Goloseyevsky'de vurulan bir binadan arama kurtarma ekiplerince 20 kişi tahliye edilirken 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Yaralanan 4 kişi ambulanslarla civardaki hastanelere kaldırıldı. Podolsk bölgesinde bir apartmanda yangın kaydedilirken Svyatoshinsky bölgesinde patlamaların meydana geldiği ifade edildi.

Popko, katlar arasındaki duvarların yıkılmış olabileceğini ve olası enkaz altında kişilerin olduğuna işaret ederek, olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

DONETSK BÖLGESİ'NE YAPILAN SALDIRIDA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya'nın, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Toretsk kentine düzenlediği hava saldırısında ise 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, “Toretsk'e hava saldırısı düzenledi, 2 ölü ve 8 yaralı olduğu bildirildi. Düşman Toretsk'teki bir benzin istasyonuna bomba attı. Acil kurtarma operasyonları sonucunda Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi enkazdan 3 yaralı çıkardı” denildi.

Görüntülerde, acil durumlar servisi ekiplerinin enkaz altında kalan bir kişiyi kurtardığı anlar yer aldı.