Chelsea Teknik Direktörü Thomas Tuchel, kendisine sürekli kulübün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili sorular soran muhabire kızdı.

Ukrayna sorusu, Chelsea'nin hocası Tuchel'i isyan ettirdi

İngiltere Lig Kupası Final maçında Liverpool ile karşı karşıya gelen Chelsea mücadeleden yneilgiyle ayrılmıştı.

Chelsea normal süresi ve uzatma devrelerinde gol sesi çıkmayan maçta Liverpool'a seri penaltı vuruşlarında 11-10'luk skor ile kaybetti. Chelsea teknik patronu Thomas Tuchel, basın toplantısı için gazetecilerin karşısına geçti.

Thomas Tuchel, kendisine Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin soru sormak isteyen gazeteciye, “Dinle, dinle, durmalısın. Ben politikacı değilim. Dürüst olmak gerekirse durmanız gerekiyor. Sadece söylediklerimi tekrar edebilirim ve aynı şeyleri söylemekten dolayı kötü hissediyorum çünkü hiç savaş yaşamadım.” dedi.

Tuchel, "Bunun hakkında konuşmak bile kendimi kötü hissettiriyor. Çünkü burada hiçbir şey yapmadan huzur içinde oturuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama bana bu soruları sormayı bırakmalısın. Çünkü sana verecek cevabım yok.” ifadelerini kullandı.

Kendisine, Abramovic ve Chelsea’nin şu anki durumu hakkında ne düşündüğü sorulan Tuchel, oldukça sinirlendi ve masaya tokat attı.