Ulaş Bayraktaroğlu Kadıköy'de anıldı

ZEYNEP KURAY - @zeynokuray
zeynokuray@gmail.com

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) ile birlikte Rakka’da IŞİD çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, dün Kadıköy‘de binler tarafından yapılan kitlesel yürüyüşle anıldı.

Bayraktaroğlu’nun binler tarafından “Gezi ‘den Rakka’ya selam olsun Ulaş’a” sloganlarıyla uğurladığı anmada, onun bıraktığı enternasyonal mücadele bayrağını yükseltme sözü verildi.

ulas-bayraktaroglu-kadikoy-de-anildi-286558-1.

“Fırat Gazabı” hamlesi kapsamında BÖG öncülüğünde Rakka’da DAİŞ çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden SDP MYK üyesi devrimci Ulaş Bayraktaroğlu Kadıköy’de binler tarafından anıldı. Devrimci Parti binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, Bayraktaroğlu’nun fotoğrafları eşliğinde Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüdü. Bayraktaroğlu’nun babası Recep Bayraktaroğlu ve annesi Melike Şakir Er’in ön saflarda yerini aldığı anmaya, Gezi direnişi ve Rojava’da hayatını kaybeden devrimcilerin aileleri, HDP Milletvekilleri Lezgin Botan ve Erdal Ataş, Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, Birleşik Haziran Hareketi’nin Yönetim Kurulu üyesi Erkan Baş, SDGF Eş Başkanı Ceren Çoban ve Okan Daracı, 78’liler Girişimi Genel Sözcüsü Celalettin Can, HDK , HDP,ESP yöneticileri yanı sıra Alınteri, Emek ve Özgürlük Cephesi, SODAP, BDSP, Kaldıraç, EMEP, Partizan, Halkevleri, Öğrenci İnisiyatifi, Mücadele Birliği, ODAK partileri katıldı.

Ulaş’a ağıt şarkısının seslendirildiği yürüyüşte, Ulaş Bayraktaroğlu’nun resminin yer aldığı, “Yanan gökyüzünde hiç durmadan uçan ateş kuşlarıyız, hiçbir yerdeyken, her yerdeyiz. Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür” ve Rojava’da IŞİD çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden devrimcilerin fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar açıldı; Ulaş Bayraktaroğlu resimleri ile kırmızı bayraklar taşındı.

Kadıköy’ü sokak sokak dolaşan kitle hep bir ağızdan, “Ulaş yoldaş ölümsüzdür”, “Şehît manirin”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Selam selam komutana bin selam”, “Gezi’den Rakka’ya selam olsun Ulaş’a”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız”, “Rojava IŞİD’e mezar olacak”, “Mahir, Hüseyin, Ulaş kurtuluşa kadar savaş” sloganları atıldı. Anma, Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda kurulan kürsüde, Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

ulas-bayraktaroglu-kadikoy-de-anildi-286559-1.

‘ULAŞ’A SÖZ OLSUN YOLU YOLUMUZDUR !’

Anmada ilk konuşmayı Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü tarafından yapıldı. “Şu anda komutanımızı ve Türkiye devrimci hareketinin önderini sonsuzluğa uğurluyoruz” diyerek sözlerine başlayan Göllü, “Ulaş’ı tanıyan herkes şunu iyi bilir ki o hepimizin mücadele arkadaşı, kavga yoldaşıydı. Ulaş yoldaş hepimizin hayatının bir yerine değdi; hepimizin hayatının bir parçası oldu. Bazen onunla bir eylemde, bir yürüyüşte, bir barikatın arkasında yan yana olduk. O bizim komutanımız, o bizim önderimizdi ” diye konuştu.

ulas-bayraktaroglu-kadikoy-de-anildi-286561-1.

Bayraktaroğlu’nun 1990’larda devrimci harekete dayatılan tasfiyecilik karşısında Marksizm-Leninizmi savunduğunu anlatan Göllü, “Bugün buradan komutanımıza söz veriyoruz onun bize açtığı yoldan ayrılmayacağız. Yoldaşımız, kavgan bize rehber olacak. O IŞİD barbarlarına karşı savaşırken ölümsüzleşti, Suruç ve 10 Ekim katliamlarında yaşamını yitirenlerin hesabını sormak için düştü yola. Birilerinin göze alamadığını göze aldı; devrim ve sosyalizm için hayatı feda etti. Bizlerin ideallerini geleceğe taşıdı. O Gezi direnişinin barikatlarından Rakka’ya uzanan bir yol haritasıyla devrim ve sosyalizmin önderi oldu. Biz ona söz veriyoruz; onun bayrağını yere düşürmeyeceğiz, onun davasının takipçisi olacağız, AKP faşizminden hesap soracağız, sarayları, saltanatları yıkacağız ve Ulaş’ın düşünü gerçekleştireceğiz. Hepimiz gerekirse Ulaş olup onu mücadelesini sırtlamayı bileceğiz” dedi.

‘DEVRİM VE ÖZGÜRLÜK KERVANINI HİÇBİR GÜÇ DURDURAMAYACAK!’

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Ulaş Bayraktaroğlu’nun Türkiye Devrimci Hareketi’nin 21. Yüzyılda yetiştirdiği enternasyonalist, devrimci, lider bir kişilik olduğunu vurguladı. Botan, Ulaş ve yoldaşlarının BOP eşbaşkanları öncülüğünde gerçekleşen bu sömürüye karşına dikildiğini kaydetti. Ulaş’lara sahip çıkmanın tek yolunun onların faşizme, ırkçılığa, ötekilleştirmeye, sömürgeciliğe karşı verdiği mücadele bayrağını devralmaktan geçtiğinin altını çizen Botan, Ulaş’ın mücadelesini yükseltme sözü verdi. Botan, “Devrim yakındır ve hiçbir güç devrimin ve yürüyen özgürlük kervanını durduramayacak. Biz şehitlerimize söz veriyoruz bu kervan yerine ulaşacaktır” diye konuştu.

ulas-bayraktaroglu-kadikoy-de-anildi-286560-1.

Grup Vardiya ve Şair Şenol Moroğlu’nun devrim şarkıları seslendirdiği anma etkinliği, “Şehitlere sözümüz devrim olacak” sloganıyla sona erdi.