Ulaş’ların mücadelesi sürüyor

POLİTİKA SERVİSİ

SOL Parti, 19 Şubat 1972 tarihinde İstanbul Arnavutköy'de katledilen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) ve DEV-GENÇ önderlerinden Ulaş Bardakçı, 50'nci ölüm yıldönümünde Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda mezarı başında andı.


Ulaş Bardakçı’nın mezarı başında konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen Türkiye'nin devrimci tarihinin, bu tarihin günümüz için anlamının, bu tarihi ve mücadeleyi sahiplenerek emekçiler ve ezilenler için devam ettireceklerinin altını çizdi.

“Ulaş 50 yıl önce Arnavutköy’de öldüğünde 25 yarasından süzülen kanlar bu ülke topraklarına aktı, o toprakla birleşti, biz o topraktan ve kandan doğduk" diyen İşleyen, "O toprağın ve kanın çocukları olarak, devrimcileri olarak 50 yıldır onun bayrağını üzerine zerre gölge düşürmeden yükseklerde tutmaya, yıldızlara yakın tutmaya devam ettik. Ulaş, Mahir’i nasıl kucakladıysa, biz de onu, önderlerimizi, devrimcileri öyle kucakladık. Onun adı çocuklara kaldı, onun isyanı ezilen halkların kalplerine kazındı, onun fikirleri kuşaktan kuşağa bu ülkede binlerce devrimci genci yetiştirdi" ifadelerini kullandı.

İşleyen şunları kaydetti: "Emperyalizmin, onun işbirlikçi iktidarlarının, cuntaların el birliğiyle yarattığı karanlıkta memleketimiz, bu ülkenin yoksul emekçi insanları bugün boğuluyor, eziliyor. Bunu değiştirecek olan şey onların düşüncelerine sahip çıkmak; bu karanlığı, bu ablukayı dağıtacak bir mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektir. 20 yıllık bu karanlığın içerisinde doğrudan iktidar kaynaklı, iktidarın ortağı cemaat kaynaklı, onların üzerimize saldığı görevliler eliyle geçmiş hareketimizi karalamaya dönük onlarca saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu ülkenin devrimcileri karalanmaya, tarihi parçalanmaya, yok edilmeye, bizimle onların arasındaki bütün bağlar koparılmaya çalışıldı. Ama bilmedikleri bir şey vardı; onlar bu toprağın kanıdır, ne yaparlarsa yapsınlar, kim saldırırsa saldırsın onları bu topraklardan bugün de yarın da silemeyecekler.”