Ulaştırma Bakanlığı, 6 Nisan 2020 ile 26 Ocak 2021 tarihinde kaç adet maske dağıtıldı sorusuna, “Sağlık bakanlığından temin edilen maskelerin dağıtımı, PTT tarafından yapılmıştır’’ şeklinde cevap verdi.

Ulaştırma Bakanlığı dağıtılan maske sayısını bilmiyor

Aycan KARADAĞ

Covid-19 salgını beraber geçtiğimiz yıl maske dağıtımının PTT’nin kişiye özel şifre üzerinden yapılacağı açıklandı. Bu sürede maske satışı yasaklanırken, PTT’nin maskeleri dağıtamaması üzerine yurttaşlar maskeye ulaşmakta oldukça zorlandı. İktidar ise başarılı bir şekilde maskeleri dağıttığını iddia etti. 4 Mayıs 2020 tarihinde maske satışına izin verilmesine rağmen PTT’nin sitesinde hala ücretsiz dağıtım başvurusu yapılabiliyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın ise ücretsiz maske dağıtımının 6 Nisan 2020 tarihiyle 26 Ocak 2021 tarihi arasında kaç adet maske dağıtıldığını bilmediği CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır’ın 26 Ocak tarihinde Bakanlığa yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde ortaya çıktı.

ulastirma-bakanligi-dagitilan-maske-sayisini-bilmiyor-857560-1.
Fotoğraf: CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır

Yanıtta, “7 Nisan 2020 ve 14 Mayıs 2020 tarihi arasında Sağlık Bakanlığından temin edilen maskelerin dağıtımı, PTT tarafından yapılmıştır’’ şeklinde cevap verildi.

Ayrıca Bakanlık, kaç kişinin ücretsiz maske başvurusunda bulunduğuna, ulaştırılmayı bekleyen maske sayısına, maskelerin nerelerde üretildiğine ve maske ihalesinin yapılıp-yapılmadığı sorularına ise yanıt vermedi.

CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır konu hakkında yaptığı açıklamada, “Devlet ciddiyetinden uzak, hesap vermekten korkan ve şeffaflık ilkesinden uzak bir anlayış, soru önergemize verdiği cevapla birlikte bir kez daha, muhalefeti susturma çabasını net bir şekilde gözler önüne sermiştir. Hükümet; maalesef, muhalefetten kaçarak, denetim mekanizması işleyişini ortadan kaldıran bir anlayışla hareket etmeyi ısrarlı bir biçimde sürdürmekte ve sınıfta kalmaya devam etmektedir” diye konuştu.