Koç Holding, 2020'nin ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre net dönem kârını yüzde 94 artışla 8 milyar 481 milyon TL'ye, cirosunu 125 milyar 720 milyon TL'ye yükseltti. Sabancı Holding ise net karını yüzde 69 arttırarak bu yılın 9 aylık dönemi itibarıyla toplamda 3.8 milyar TL kâr rakamına ulaştı.

Ülkede kriz yaşanırken, Koç ve Sabancı net kârını ikiye katladı

Türkiye'deki mevcut ekonomik kriz tablosu, siyasi istikrarsızlık ve koronavirüs salgınıyla daha da içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Halkın gündeminde ekonomik kriz yer alırken, patronların gündeminde de ise kâr rekorları var.

Sabancı Holding yaptığı açıklamada, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın üçüncü çeyreğinde net kârını yüzde 69 artırdığını duyurmuştu. Buna göre, Sabancı Holding bu yılın 9 aylık dönemi itibarıyla toplamda 3.8 milyar TL kâr rakamına ulaşmış, üçüncü çeyrek itibarıyla konsolide satışları yüzde 4 artışla 15,2 milyar TL’ye yükselmişti.

KOÇ'UN BÜRÜT KÂRI 16 MİLYAR TL

Koç Holding ise ocak-eylül dönemindeki net dönem kârını açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 94 arttıran Koç Holding, 8 milyar 481 milyon TL'ye, cirosunu yüzde 10 artışla 125 milyar 720 milyon TL'ye yükseltti.

Geçen sene aynı dönemde Koç’un dönem kârı, 4 milyar 374 milyon TL olmuştu.

2020’nin temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3. çeyrekte holdingin kârı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 185 artışla 1 milyar 363 milyon TL’den 3 milyar 886 milyon TL’ye yükseldi.

Ocak-eylül döneminde kâr artışında, finans sektörü faaliyetlerinden brüt kârın 174 milyon TL’den, 16 milyar 70 milyon TL’ye yükselmesi etkili oldu.

Koç Holding’in CEO’su Levent Çakıroğlu, “Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı ‘Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı Listesi'nde bu sene de şirketlerimiz ile en üst sıralarda yer aldık. Listede Ford Otosan ihracat şampiyonu, Tüpraş 3'üncü, Tofaş 7'nci ve Arçelik 9'uncu oldu” dedi.

'ATTIĞIMIZ ADIMLARIN NE KADAR İSABETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın üçüncü çeyreğinde net kârını yüzde 69 artıran Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper ise, “Pandemi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş yapış şekillerini etkilemeyi sürdürüyor. Bu açıdan bakıldığında elde ettiğimiz finansal sonuçlar, geçmiş dönemlerde attığımız adımların ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Üçüncü çeyrekte ise, yine dengeli iş kollarımız sayesinde özellikle yurtiçinde hızlanan ekonomiyle finansal performansımızı daha da ileri taşıdık” ifadelerini kullanmıştı.

AA-DHA