Litvanya Devlet Başkanı Nauseda, ABD’nin daha önce gönderileceğini açıkladığı ilave 400 ABD askerinin ülkeye ulaştığını ve ülkedeki Amerikan varlığının daha da genişletilmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Ülkedeki Amerikan varlığı genişleyebilir: ABD, Litvanya’yı askeri üssüne çevirmek üzere

Dış Haberler Servisi

ABD, Rusya’ya komşu ülkelere silah ve asker yığmaya devam ediyor. Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in daha önce gönderileceğini açıkladığı ilave 400 ABD askerinin ülkeye ulaştığını ve ülkedeki Amerikan varlığının daha da genişletilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Nauseda, Litvanya’nın yalnızca ABD’den değil, diğer NATO müttefiklerinden de askeri birlikleri kabul etmeyi amaçladığını belirtti.

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad ise ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile düzenlediği basın toplantısında ABD, NATO müttefikleri ve Ukrayna ile ülkesinin elindeki S-300’lerin Ukrayna’ya gönderilmesi olasılığını değerlendirdiklerini söyledi.

Nad ülkesinin S-300’ler yerine hava savunma sistemi tedarik etmesi durumunda bunu hemen yapmak istediklerini söyledi. Austin ise ABD’nin Slovakya’ya Patriot ya da başka savunma sistemleri tedarik edip etmeyeceğine ilişkin soruya "Bunlar tüm müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğimiz konular ve kesinlikle sadece ABD’nin meselesi değil. Bu NATO’nun meselesi" sözleriyle yanıt verdi.

Austin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etmeyeceklerini de söyledi.