CHP MYK toplantısında Suriye’de ‘dondurulan’ askeri operasyon, Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektup ve HDP’li belediyelere yönelik operasyonlar masaya yatırıldı. CHP Sözcüsü Öztrak, “Bu ülkenin gerçek gündemi boş tenceredir” dedi.

‘Ülkenin gerçek sorunu boş tencere’

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) başta Suriye’de yapılan askeri operasyon olmak üzere gündemdeki konular ele alındı. Geçen hafta ABD ile yapılan anlaşma sonucunda Suriye’deki operasyonun dondurulmasına yönelik bir sunum yapılan toplantıda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarından “ekonomik gelişmelerin unutturulmamasını” istedi. ABD Başkanı Donald Trump’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektup da MYK’nin bir diğer gündem maddesi oldu. Toplantıda Erdoğan’ın Trump’a yanıt vermemesinin dikkati çekici olduğu değerlendirmesi yapıldı.

MYK toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türkiye’de ve dünyada değerlerin, ilkelerin yok olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu garip zamanlarda AKP iktidarında buharlaşan geleneklere devlet geleneklerimiz de eklendi. Trump’un Erdoğan’a yolladığı kâğıt parçasının yol açtığı skandal süreci hep beraber yaşadık. Trump’ın Türkiye’ye yönelik küstah tehditler savurduğu kâğıt parçası, Erdoğan’ın Trump’a duyduğu derin sevgi yüzünden yanıtsız kaldı” dedi.

ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR

Suriye’ye yönelik askeri operasyonun ekonomide yaşanan kötü gidişatı unutturmaması gerektiğini de dile getiren Öztrak, “Bu ülkenin gerçek gündemi boş tenceredir. Çiftçilerimiz, esnafımız, gençlerimizdir. Hepsi zor durumda. Saraylarında vatandaşlarından kopuk yaşayanlar artık milletin sesini duymuyorlar. Milletin hali umurlarında da değil. Ülke yönetilemiyor ve savruluyor” diye konuştu.

DEMOKRASİYE ZARAR VERİR

HDP’li belediye başkanlarına yönelik polis operasyonlarının “hatalı bir uygulama” olduğunu da dile getiren Öztrak, bunun mecburi durumlar dışında yapılmaması gerektiğini söyledi. Suçüstü yapılmadan ya da kesinleşmiş cezalar bulunmadan seçilmişlerin apar topar sabaha karşı gözaltına alınmasının yanlış olduğunu kaydeden Öztrak, “Bu uygulama siyaset alanını daraltır demokrasimize zarar verir” dedi.