ULEB Avrupa Ligi'nde Ülkerspor Monte-paschi Siena karşısında final niteliğindeki son maçı kazanarak en iyi 16 takım arasına kalmayı başardı. Ülker'in

ULEB Avrupa Ligi'nde Ülkerspor Monte-paschi Siena karşısında final niteliğindeki son maçı kazanarak en iyi 16 takım arasına kalmayı başardı. Ülker'in önceki yıllarda Ergin Ataman'la Avrupa'da birçok başarıya imza atmış Siena'yı eleyerek yoluna devam etmesi ise gecenin ilginç noktalarından biri idi. Ataman eski takımına karşı hem İtalya'da hem de evinde üstünlük sağlayarak daha önce elde etmiş olduğu başarıların hiç de boş olmadığını kanıtlıyordu.

Ülker kendisi için ya devam ya tamam niteliği taşıyan maçı Marcus Haislip'in müthiş performansı ile kazandı. Haislip ortaya koyduğu mücadele ile takımın geriye düştüğü anlarda bile arkadaşlarına 'biz bu maçı kaybetmeyeceğiz' mesajını veriyordu. Birleşik Amerikalı pivot 25 sayı, 8 ribaunt, 1 top çalma ve en önemlisi 3 blok performansı ile sezon başından beri en iyi oyununu oynanayarak, Siena antrenörü Recaltati'yi bile hayrete düşürmüştür. Daha önceki maçlarda içerden etkili olan ve dış şut kullanmayan oyuncu bu maçta attığı 5/7 üç sayılık atışla dış şutlarda da etkili olabileceğini gösterdi. Maçın diğer kahramanı ise Jeff Trapagnier oldu. Maçın son anlarında sayıya müthiş ihtiyaç varken uzaktan ve el üstünden attığı 2 tane üç sayılık basketle adeta Ülker'e hayat verdi. Özellikle topun el yaktığı son saniyelerde sorumluluk alıp, bu şutları kullanmak oldukça zordur. İşte bunu Trapagnier gibi yıldız oyuncular yapa-.bilir.Ülker'in maçı kazanmasındaki diğer bir faktör ise dış şutlardaki başarısı oldu.Turun-cu yeşilliler 13 üç sayılık atışı sayıya çevirerek büyük bir başarı sağladılar.

Macar Pivot Gulyaş'ın da oyunda olduğu anlarda dev gibi cüssesi ile pota altını kapatarak Sieana'ya hücumda ve savunmada büyük zorluklar çıkarttığını ve çok başarılı oynadığını atlamamak gerekiyor. Gulyaş transfer olduğu günden beri Ülker için çok başarılı işlere imza atıyor ve Ülker'in pota altındaki 'size'lı oyuncu boşluğunu çok iyi dolduruyor.

Yalnız Mirsad'ın maçın sonuna doğru Tho-mas'a dirsek atarak ortalığı karıştırması az daha Ülker'in maçı kaybetmesine sebep oluyordu. Hakemler bu pozisyon sonrasında bir anda kendisini olayların içinde bulan Ömer Onan'ı ve Thomas'ı oyundan ihraç ettiler. Ömer o dakikalarda çok başarılı bir oyun ortaya koyuyor ve skora katkıda bulunuyordu. Ömer atılınca Ülker oyundan düştü ve skorda da geride kaldı. Mirsad'a tavsiyemiz maçlarda tansiyonu arttıracak centilmenlik dışı hareketleri artık bırakması yönünde olacaktır. Bırakmazsa bundan hem takımı hem de kendisi zarar görecektir. Artık oyunculuk yaşamında olgunluk dönemini yaşayan Mirsad'ın gençlere iyi örnek olması gerekiyor.

Ülker'in elde ettiği bu başarı ile yetinme-mesi ve pazartesi günü çekilecek kuralar sonucunda yer alacağı grupta başarılı olarak final four'a kalması en büyük hedefi olmalıdır. Zaten Ülker'in bütçesine baktığımız zaman bu grubu çok rahat geçmesi gerekiyordu. Takımın daha yeni yeni oturduğunu düşünürsek, Ülker için başarılı olma zamanı bu turdan itibaren başlıyor diyebiliriz. Bu kadar yapılan yatırımın karşılığını alma zamanı artık gelmiştir diye düşünüyorum.