CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ekonomide yaşanan daralma ile ÖTV zammı gündeme geldi. Parti Sözcüsü Öztrak, “Sosyete damat ekonomiyi öğrensin diye ülkeyi deneme tahtasına çevirdiler” dedi.

‘Ülkeyi damadın deneme tahtasına çevirdiler’

BirGün/Ankara

CHP’nin haftalık Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda başta doğu Akdeniz’de yaşanan gerilim, ekonomideki küçülme ve salgın hastalığın seyri olmak üzere çok sayıda konu gündeme geldi.

Genel Başkan Yardımcıları ve Başdanışmanlar, MYK toplantısında kendi alanlarında çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. 30 Ağustos anma törenlerinde partililerin yaşadıkları ve Anıtkabir’de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehine atılan sloganlar da toplantıda ele alındı. Salgın hastalığın seyrine ilişkin tartışmalı rakamlar da toplantıda gündeme geldi.

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada, “Milletimiz 30 Ağustos’a ÖTV zammıyla uyandı. Oysa ulusal bayram ve tatillerde hizmetin gerektirdiği haller dışında Resmi Gazete’nin yayımlanmayacağı kararname ile düzenlenmiş. Ne acelesi varsa Saray kendi çıkardığı bu kararnameyi bile dinlemiyor. Ya bu kararnameden habersizler ya da bütçenin durumu göründüğünden de berbat. Daha birkaç ay önce ucuz araç kredisi pazarlayanlar şimdi birdenbire ÖTV’ye fahiş zamlar yaptılar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?” dedi.

TEFECİYE KAPTIRILMIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Sosyete damat ekonomiyi öğrensin diye ülkeyi deneme tahtasına çevirdiler. Vergi ürünün değerini aşıyorsa buna haraç denir. Bu küçülmenin daha da yukarıya gitmesi kuvvetle muhtemel. Dolar olarak bakıldığında 2020’nin ikinci 3 ayı itibariyle milli gelirimiz 743 milyar dolara düşmüş. Son 10 yılın en düşük milli gelir seviyesi. Bu beceriksiz yönetim cebimizden 2 yılda 145 milyar doları almış götürmüş. Bu kaybolan 145 milyar dolar zor durumdaki esnafın, tarladaki çiftçinin, fabrikadaki emekçinin, maaşı yetmeyen emeklinin cebinden çıkan para. Bu paralar bir avuç yandaşa, tefeciye kaptırılmış gözüküyor.”

SALGININ SEYRİ

“Salgının birinci dalgasındaki ikinci zirvesine girdik. Bu süreç ağırlaşırsa sadece sağlık ve insani yönü değil ekonomik etkileri de taşınmaz olur. Zaten iki yıldır süren bir ekonomik buhranın içindeyiz. Gerekli her türlü önlemi almak durumundalar. Üzülerek görüyoruz ki ölümler de yeniden hızlanmaya başladı. Açıklanan rakamlara kimsenin güveni kalmadı. Bilim Kurulu’nun adı kaldı kendisi ortada yok. Fedakar sağlık çalışanlarımız bu işin bedelini ödüyor. Sağlık Bakanı milleti şikâyet ediyor, başka bir şey yapmıyor.”

PROPAGANDA MEMURU

“Sarayın çifte maaşlı propaganda memuru Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok saymaya cüret edebiliyor. 30 Ağustos’u kutlarken Atatürk’ün adını ağzına almıyor. Havuz medyasının pespaye TV kanalının yaptığı terbiyesizliği de nefretle lanetliyoruz. Bakalım bu pespayelik, bu rezillik karşısında RTÜK ne yapacak?”

***

İnce, yola çıkıyor

“1000 Günde Memleket Hareketi”ni başlattığını açıklayan Muharrem İnce çalışmalarına başlıyor. İnce sosyal medya hesabından Memleket Hareketi otobüsünün fotoğrafını paylaşarak 4 Eylül’de yola çıkacaklarını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnce, “Memleket Hareketi 4 Eylül Cuma Günü saat 10.00’da Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan yola çıkacak” dedi.
İnce paylaşımında, “Bu uzun yolculuğun ilk adımına bütün yol arkadaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla bekliyoruz. Memleket Hareketi Türkiye’nin Bereketi” ifadelerini kullandı.


İnce, 15 Ağustos tarihinde Ankara’da düzenlediği basın toplantısında “1000 Günde Memleket Hareketi”ni başlattığını açıklamıştı. İnce’nin açıklamasında şunları söylemişti:

“Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül’de Sivas’ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız.”