SES Adana 10. Olağan Genel Kurulu, Adana Ülkü Ocaklarının bulunduğu binada, Türk-İş toplantı salonunda yapıldı. Kongre öncesi misafirlerin gelişine kolaylık sağlamak için binaya SES afişleri ve bayraklarını asmak isteyen yöneticilere Ülkü Ocakları üyeleri saldırdı

Ülkü Ocakları'ndan SES Adana Olağan Genel Kurulu'na saldırı

YAKUP DURMUŞ / ADANA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana 10. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Genel kurul, Adana Ülkü Ocaklarının bulunduğu binada, Türk-İş toplantı salonunda yaptı. Kongre öncesi misafirlerin gelişine kolaylık sağlamak için binaya SES afişleri ve bayraklarını asmak isteyen yöneticilere Ülkü Ocakları üyeleri saldırdı. Emniyet güçlerinin çağrılması üzerine olay büyümeden önlendi.

Türk-İş toplantı salonunda yapılan kongreye, sendikalar, SOL Parti, EMEP, CHP, HDP, odaların temsilcilerinin yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar veAdana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ise bu kongreyle birlikte KESK içerindeki aktif görevini de tamamlamış oldu.

Yüksel ,”Sınırlarımızda savaş devam ediyor. Rusya ve ABD gibi emperyalist devletlerin savaş alanı bir türlü bitmiyor. Şehitlerimiz geliyor; son günlerde çatışmalar arttı, şehitlerimiz arttı. Dilerim yakın zamanda barış gelir, ülkemizde demokrasi gelişir" dedi.

ulku-ocaklari-ndan-ses-adana-olagan-genel-kurulu-na-saldiri-694904-1.

EĞİTİME VE SAĞLIĞA GÜVEN KALMADI

Yüksel şöyle konuştu: "Ülkemide eğitim bilimsellikten uzaklaşıyor. Laik, bilimsel eğitim sağlanmalı. Sağlıkta da 'tamamlayıcı sağlık' diyerek sülük ve kupa gibi 'tedaviler' yapılıyor. Psikologların yerini imamlar alıyor; hukukta, adalette, yargıya güven kalmadı. Eğitim, sağlık ve adalet olmadan bir ülke kalkınamaz. Ülkemize göçler geliyor, sağlık tehdit altında, aşılama takip edilmiyor. Ülkemizde kızamık ve su çiçeğinde artış var. Gerekli tedbirler alınmalı. Türkiye'de 2019 yılının ilk 8 yılında 2 bin 391 kızamık vakası tespit edildi. Aşılama tam yapılmalı, sınırlarımızdan ülkemize gelenler kontrolden geçirilmelidir."

SAĞLIK PARALI HALE GETİRİLDİ

"24 Ocak 1980 yılı ekonomik kararları ile sağlıkta koruyucu sağlığa verilen önem azaldı" diyen Yüksel, "Tedavi edici sağlık öne çıktı, 2002 yılında AKP iktidarı, Dünya Bankası ve IMF destekleri ile 'sağlıkta dönüşüm' programını uygulamaya koydu. Bu program gereği 'sağlık tek elden yönetilmeli' denilerek SSK hastaneleri de Sağlık Bakanlığı'na geçti. SSK'nin ilaç fabrikaları kapatılarak ilacın önündeki engeller kaldırıldı" şeklinde konuştu.

"ŞİRKETLER KÂR ETSİN DİYE ASIRLIK HASTANELER KAPATILDI"

Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şirketler kâr etsin diye asırlık hastaneler kapatıldı. Adana'da Numune Hastanesi kapatıldı, diğerlerinin de kapasitesi düşürüldü. Hastaneleri kapatılan yurttaşlar şehir hastanesine ulaşıma zorlanıyor."

Yüksel açıklamasında şu talepleri sıraladı:

>> İnsanca yaşayacak ücret sağlanmalı

>> Performans ücretlendirmeden vazgeçilmeli

>> Ek ödemeler iki katına çıkarılmalı

>> Kadına ve çocuğa yönelik her türlü şiddete önlem alınmalı

>> İşçi sağlığı ve iş güvenliği yasası uygulanmalı

Konuşmaların ardında yönetim kurulu, disiplin kurulu ve üst kurul delegeleri seçildi.

Tek listeyle girilen seçime Adana SES yeni yönetimi şu isimlerde oluştuştu: Halide İnce, Haşim Çağrı, Azad Keskin, Hüseyin Yılmaz, Selma Doğan Çınkır, Erhan Öksüz ve M.Enis Akyüz.