Ülkü Ocakları ortaokullarda propagandaya devam ediyor

AYCAN KARADAĞ

Muğla’da Ülkü Ocakları’nın, son günlerde yaptığı propaganda çalışmaları devam ediyor. İlk olarak Ülkü Ocakları organizasyonu ile Milas’ta “Ata’ya Selam Olsun” projesi kapsamında Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilcisi Muzaffer Kafalı tarafından ortaokullarda 7 bin 400 adet ‘Çocuklar için Nutuk’ kitabı dağıtmasının ardından, Ülkü Ocakları şimdi de Nuri Demir Muğla Sosyal Bilimler Okulu'nda propagandaya devam ediyor.

ulku-ocaklari-ortaokullarda-propagandaya-devam-ediyor-675931-1.

Okulun bahçesinde Ülkü Ocakları yöneticilerinin öğrenciler ile topluca bozkurt işareti yapıp fotoğraf çektirmesi ve fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşması tepki çekti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Eğitim Sen, "Okullara siyaset bulaştı" diyerek bir basın açıklaması yapmıştı. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ise karşı açıklama yaparak Eğitim Sen’i “Atatürk düşmanı ve PKK’li olmak” ile suçlamıştı.

Ülkü Ocakları tarafından okullarda dağıtılan kitabın neredeyse her sayfasında Ülkü Ocakları propagandası yapılması ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş imzalı yazıda, “Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye Türk Gençliği adına sonsuz teşekkür ederiz” bölümü büyük tepki çekmişti.