ÇOMÜ Yenice Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’ne Ülkü Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Ferhat Doğar alındı. Doğar, 10’uncu sıradan girdiği giriş sınavında yüksek puan verilerek birinci oldu.

Ülkücü başkana üniversitede torpil

Berkay SAĞOL

Üniversitelerde kişiye özel ilan ve torpille işe almalar devam ediyor. Son vaka Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yapılan öğretim görevlisi alımında yaşandı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı torpille kadro aldı.

ÇOMÜ tarafından 15 Nisan tarihinde bir akademik ilan yayımlanarak, Yenice Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programına bir öğretim görevlisi alınacağı duyuruldu.

Başvuru şartlarında, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Hukuk alanında tezli yüksek lisans mezunu olmak. Belgelendirmek kaydıyla Yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak” denilirken, başvuruların sonuçları 18 Mayıs tarihinde açıklandı.

Hukuk Bölümü Adalet Programına öğretim görevlisi olarak girmeye hak kazanan kişi eski Gelibolu Ülkü Ocakları Başkanı ve Çanakkale Ülkü Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Ferhat Doğar oldu. Doğar’ın, üniversite tarafından yapılan mülakatla diğer başvuran öğrencilerin önüne geçirildiği ortaya çıktı.

YÖK’ün Ulusal Tez Merkezi’nde yer alan bilgilere göre, Doğar’ın, ÇOMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yaptığı ve “Sivil toplum kuruluşlarında sosyal politika uygulamaları: Çanakkale ili örneği” adında bir çalışması olduğu öğrenildi.

İLK SIRAYA ALINDI

Açılan akademik ilana toplam 22 kişi başvururken, ön değerlendirme sonuçlarına göre üniversitenin bilim sınavına 10 kişinin girebileceği açıklandı. Doğar, bu 10 kişinin arasında ALES ve lisans mezuniyet puanına göre sonuncu sırada yer aldı. Doğar’ın ALES puanı 71,40, lisans mezuniyet puanı ise 62,2 üniversitenin yaptığı giriş sınavı puanı ise 75 olarak açıklandı. Ön değerlendirme sonuçlarına göre Doğar’ın önünde olan 4 kişi sınava girmezken, birinci sırada yer alan Ö.D.’ye 29 puan verilerek, başvuru puanı 76,4’ten 57,9’a düşürüldü. Sınava giren diğer 4 kişiye ise sırasıyla 16, 20, 32 ve 23 puan verildi.

ÜNİVERSİTEYE ZİYARET

Doğar’ın geçen aralık ayında ÇOMÜ Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu’na ziyarette bulunduğu da ortaya çıktı. Ziyaretle ilgili üniversite tarafından yapılan açıklamada, “Çanakkale Ülkü Ocakları Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Ferhat Doğar, Gelibolu Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Şahin ve Gelibolu Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Aykut Gülfidan Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ettiler. İl Başkan Yardımcısı Doğar’ın, Ülkü Ocaklarının il bazındaki faaliyetleri hakkında bilgi aktarımı yapmasının akabinde Gelibolu Ülkü Ocakları Başkanı Şahin de ilçe genelindeki gençlik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ülkü Ocaklarının, üniversite gençliğinin sosyalleşme ihtiyaçlarına hangi alanlarda katkı sunabileceğine dair fikir alışverişi zemini üzerinde gerçekleşen görüşme, madde bağımlılığı ile mücadelede işbirliği yapılması gerekliliği vurgusu ile son buldu. Nazik ziyaretlerinden ötürü Ülkü Ocakları Teşkilatına teşekkür ederiz” denildi.