Uludağ'da 1 Aralık günü kaybolan iki dağcıyla ilgili ilk kez bir iz bulundu. Dere yatağında bulunan kırmızı montun kayıp dağcılardan Efe Sarp'a ait olduğu ortaya çıktı

Uludağ’da kaybolan dağcılardan 7 gün sonra iz bulundu

Uludağ’da 7 gün önce kaybolan dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'dan iz bulundu. Gece yarısı yapılan arama kurtarma çalışması sırasında Efe Sarp'a ait olduğu belirlenen bir kırmızı mont ve cebinde bir bere bulundu.

Jandarma arama kurtarma ve AFAD ekipleri gece yarısı yaptığı arama sırasında dere yatağında kırmızı renkte mont buldu. Montun cebinde bir de bere bulundu. Mont ve berenin dağcılardan Efe Sarp'a ait olduğu belirtildi.

ARAMA YÖNÜ DEĞİŞTİ

Arama çalışmalarının yedinci gününde ilk defa iki dağcıdan iz bulunması arama kurtarma ekiplerinin yönünü dere yatağının olduğu bölgeye çevirdi. Sabahın erken saatlerinde ekipler dere yatağı bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

***

NE OLMUŞTU?

İstanbul'dan Uludağ'a 1 Aralık Pazar sabahı gelen amatör dağcılar Mert Alparslan ve Efe Sarp, 34 SK 2280 plakalı otomobillerini Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne park edip, zirve tırmanışına geçti.

Dağcılar, sisin etkili olduğu bölgede, hava kararınca yollarını kaybetti. Aileleri, Alparslan ve Sarp'a ulaşamayınca, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine aynı gün saat 23.00 sıralarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), AFAD, BAKUT, İHH, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekiplerinden oluşan 260 kişiyle arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Kar yağışıyla birlikte dağcıların sığınabilecekleri mağaralarda ve düşme ihtimaline karşın kuyularda arama yapıldı. Ekipler, kurdukları halatlı düzenekle mağara ve kuyulara indi. Ancak bir sonuç alınamadı.

Kaybolan 2 dağcıyı, bölgede arama çalışmaları sürüyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.