Uludağ'da kaybolan dağcıları arama çalışmalarında iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bulunan cansız bedenlerin bir tanesinden Efe Sarp'a ait kimliğin çıktığı belirtildi

Uludağ'da kaybolan dağcılardan kötü haber

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için sürdürülen arama çalışmaları sırasında iki kişinin cansız bedeni bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma asayiş, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil arama kurtarma ekiplerinin katıldığı çalışmalar 17'nci gününde sürüyor.

Sabahın erken saatlerinde Kestel ilçesi Derekızık Mahallesi'nden hareket eden ekipler, aramalarını 7'nci gününde Efe Sarp'a ait mont, bere ve anahtarların bulunduğu Küreklidere Vadisi'nde yoğunlaştırdı. Jandarma keşif uçağı ve iki helikopterle havadan destek sağlanan aramalar sırasında ekipler, bir kişinin cansız bedenine ulaştı.

Dağın kuzey yamaçlarında, mont, bere ve anahtarların bulunduğu bölgeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta görülen cansız bedenin üzerinden, Efe Sarp'a ait kimlik çıktı. Çalışmalarını bu bölgede yoğun bir şekilde sürdüren ekipler yaklaşık 3 saat sonra bir kişinin cansız bedenini daha buldu.

KİMLİK BELİRLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kaybolan dağcılardan Efe Sarp'a ait montun Küreklidere bölgesinde bulunması nedeniyle arama faaliyetlerinin bu bölgede yoğunlaştırıldığı belirtildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada arama faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığı bölgede iki erkeğin cansız bedeninin bulunduğu, ilk bedenin üzerinden Efe Sarp'a ait kimlik çıktığı belirtildi.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"01.12.2019 tarihinde Bursa Uludağ’da kaybolduğu belirtilen Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) vatandaşlarımızdan haber alınamadığı ihbarı üzerine Bursa Valiliğimiz tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına kamu, sivil toplum ve gönüllüleri katılımı ile karadan ve havadan kesintisiz olarak devam edilmektedir.

07.12.2019 tarihinde kaybolan dağcılardan Efe SARP’a ait montun Kürekli Deresi bölgesinde bulunması nedeniyle arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırılmıştır.

18.12.2019 tarihinde Kürekli Deresi Bölgesinde yapılan arama çalışmalar sırasında 07.12.2019 tarihinde bulunan montun yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir erkek cesedi tespit edilmiş, yine aynı bölgede yapılan arama çalışmaları sırasında bulunan birinci cesedin yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir erkek cesedi daha bulunmuştur. İkinci cesedin bulunduğu yerin sarp ve kayalık olması nedeniyle kurtarma ekiplerimiz cesedin bulunduğu alana ulaşmak için yoğun gayret sarf etmektedir.

Ayrıca bulunan ilk cesedin üzerinden Efe SARP’a ait kimlik çıkmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAVCILIK: OTOPSİ İÇİN NAKİL İŞLEMLERİ BAŞLADI

Efe Sarp ve Mert Alparslan ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise bulunan cansız bedenlerin kaybolan dağcılara ait olma ihtimali olduğu ancak henüz kimliklerinin tespit edilmediği belirtildi.

Savcılık açıklamasında şöyle denildi:

“01/12/2019 tarihinde Uludağ Milli Parklar Bölgesinde yürüyüş sırasında kaybolan Efe Sarp ve Mert Alparslan’ın kaybolması olayı ile ilgili olarak yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında 07/12/2019 tarihinde bulunan monta yakın bir bölgede 18/12/2019 günü saat 12.45 sıralarında Küreklidere mevki’inde montun bulunduğu alana 100 Metre mesafede su içerisinde bir adet ceset bulunmuştur. Yapılan çalışmalar sonrasında, aynı bölgede ilk cesede 1 km mesafede 2. bir ceset bulunmuş olup, cesetlerin kaybolan iki şahsa ait olma ihtimali bulunup, henüz kimlikleri tespit edilmemiştir. Her iki cesedin ölü muayene ve otopsi işlemlerine katılmak üzere Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği, otopsi yapılmak üzere nakil işlemlerinin başlatıldığı ve Adli Tahkikat’a devam edildiği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öte yandan bulunan cansız bedenlerin Bursa'ya getirildiği ve buradan ambulansla alınarak Adli Tıp Kurumuna götürüldüğü öğrenildi.

uludag-da-kaybolan-dagcilardan-kotu-haber-663605-1.
Fotoğraf:AA

NE OLMUŞTU?

İstanbul'dan Uludağ'a 1 Aralık Pazar sabahı gelen amatör dağcılar Mert Alparslan ve Efe Sarp, otomobillerini Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne park edip, zirve tırmanışına geçmiş fakat sisin etkili olduğu bölgede, hava kararınca yollarını kaybetmişti.

Aileleri, Alparslan ve Sarp'a ulaşamayınca, jandarmaya haber vermiş, bunun üzerine aynı gün saat 23.00 sıralarında Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH), AFAD, BAKUT, İHH, AKUT ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekiplerinden oluşan 260 kişiyle arama- kurtarma çalışması başlatılmıştı.

DHA