Uludağ’dan elinizi çekin!
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

Bursa Su Kolektifi üyeleri, Uludağ Alan Başkanlığı yasasının geri çekilmesi için dün insan zinciri oluşturarak Bursa Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü önüne yürüdü. Müdürlük önünde yapılan açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da destek verdi.


Bursa Orman 2. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, “Halkın Uludağ Alan Başkanlığı’ndan hiçbir şekilde haberi yok. Biz Bursa Su Kolektifi olarak bu acı gerçeği ıslak imza toplama kampanyamızda yurttaşlara Alan Başkanlığı yasası ile Uludağ’ın milli park olmaktan çıkartılmak üzere girişimlerin başladığını böylece Uludağ’da yeni yapılaşmaların önünün açılıp halkın temiz hava ve su kaynağı, eşsiz doğa güzelliği Uludağ’ın büyük tehlike altında olduğunu açıklamaya başladığımızda anladık. Çünkü yurttaşların yoğun protesto ve isyan söylemleri ile karşılaştık. Uludağ’ın başına gelecek felaketi duyan halk Alan Başkanlığı tasarısına protestosunu hızla geliştiriyor. Bizler Uludağ Alan Başkanlığı yasa tasarısı geri çekilinceye dek yurttaşlara konuyu anlatmaya ve protestoların yükselmesine gayret edeceğiz” denildi.

TALAN ETMEK İSTİYORLAR

“Bu yasa talan yasasıdır” diyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Uludağ’da çok başlı yönetim var diyorlar. Uludağ’da çoklu yönetim yok, iktidarın karıştırma operasyonu var. Uludağ’ın tek sahibi Milli Parklar Genel Müdürlüğü’dür. Ama iktidar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valilik ile DSİ ile Büyükşehir Belediyesi ile adeta Uludağ’ı kendi şirketi, kendine miras kalmış gibi talan etmek istemektedir. Çok net söylüyoruz. Uludağ’ın sahibi Bursa’dır, Türkiye’dir, Dünyadır” ifadelerini kullandı. "Kanun teklifi Meclis’e daha verilmeden, komisyona gelmeden buradaki arkadaşlarımız sürekli bizleri uyardılar, Meclis’e geldiler, bilgi verdiler, hep birlikte imzalar topladık" diyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Uludağ’ın ekolojik sistemini yok etmek istiyorlar. Bursa’nın havası kirli ve Uludağ, Bursa’yı besleyen oksijen kaynağımız. Zaten yok edilmeye çalışılıyordu, şimdi betona çevirip yok etmek istiyorlar. Onların bugüne kadar Bursa’ya da ülkeye de yaptıklarını gördükçe korkuyoruz. Uludağ’ı yok etmelerine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.